11 évvel a Breaking Bad után új hobbit talált magának Walter White

11 évvel a Breaking Bad után új hobbit talált magának Walter White

Az új hobbi mellett egy régi nadrág is tiszteletét tette az új-mexikói reklámfilmben.

A Breaking Badet (vagy ahogyan magyar fordításban csúfolták, a Totál szívást) mind a mai napig a valaha volt egyik legjobb sorozatként tartják számon. A Walter White-ról szóló történet, amelyben egy rákos kémiatanár mesterbűnözővé érik, majd rohamos tempóban elbukik, annyira korszakalkotó volt, hogy azóta is ezt a sztenderdet kergeti a televíziózás – mikor milyen sikerrel.

A főszereplőt játszó Bryan Cranston viszont még 11 évvel a sorozat fináléja után sem tudja levakarni magáról Heisenberg kalapját. Ugyanis időre időre különböző reklámfilmekben kiküldik őt (és néha a Jesse Pinkmant alakító Aaron Pault is) a sivatagba, hogy adjanak el / át egy üzenetet a nézőknek. A páros a tavalyi SuperBowl alkalmából például chipset reklámozott. De idén sem maradunk Walter White nélkül, mert most meg arra használták fel a Breaking Badet a sorozat forgatásának helyszínt adó Új-Mexikó államban, hogy felhívják a figyelmet a szemetelésre.

A „Breaking Bad habits” ügyes játék a sorozat eredeti címével, mert így ez már azt jelenti magyarul, hogy a „rossz szokások megszakítása”. A reklámfilm alapötlete egyébként egyszerű, de nagyszerű: Bryan Cranston szemetet szed a semmi kellős közepén, de ehhez a rendezésért felelős Vince Gilligan megidézte az ötödik évad Ozymandias című epizódját, amikor a hordónyi pénzt görgette a karakter és elment a legelső részben eltűnt nadrágja mellett is. Most már ezt sem hagyja ott az immáron a hulladékkezelésnek élő Heisenberg, ezzel jelezve, hogy mennyire komolyan veszi a szemét elleni küzdelmet. A végén pedig még a nézőket is figyelmezteti a karakter, hogy „ne hagyjatok szemetet a területemen”, ezzel nyomatékosítva Új-Mexikó állam szemetelés elleni kampányát:

Borítókép: Új-Mexikó állam szemetelés elleni kampányfilmjéből

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN