28 évvel később: Ralph Fiennes részleteket árult el a zombis kultfilm új része kapcsán

28 évvel később: Ralph Fiennes részleteket árult el a zombis kultfilm új része kapcsán

A 28 nappal később rendezője és írója készíti az új részt. 

A Cillian Murphy főszerepésével készült 28 nappal később hatalmas siker volt a megjelenése idején, idővel pedig kultfilm is vált belőle. A Danny Boyle rendezte alkotást a zombis műfaj egyik mérföldkövének tekintik, ez volt ugyanis az első olyan film, ahol a zombikat nem lomhán mozgó, agyatlan lényekként ábrázolták, hanem villámgyors, roppant agresszív élőhalottakként. A történet egyébként egy fiatal férfit követett (őt alakította az akkor még ismeretlen Cillian Murphy), aki a kórházban egy napon arra ébredt, hogy Londont elérte a zombiapokalipszis. 

A 2002-ben készült horrorfilmhez 2007-ben érkezett meg a folytatás 28 héttel később címmel, jövőre pedig jön egy új film, amely nem a trilógia záró daraja lesz, hanem pont, hogy egy új trilógia nyitánya, amely hogy, hogy nem, a 28 évvel később címet viseli. Az új rész rendezéséért az első film direktora, Danny Boyle felel majd (a második, egyébként szintén jól sikerült filmet Juan Carlos Fresnadillo rendezte), és sokak örömére Alexander Garland forgatókönyvíró is visszatér a folytatásban. Ami a színészgárdát illeti, tudjuk, hogy a történet főszereplője ezúttal is Cillian Murphy lesz, hozzá csatlakozik Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson és Ralph Fiennes, vagyis valóságos sztárparádéra készülhetünk majd. 

Bár a 28 évvel később cselekményét eddig titkolták a készítők, a Harry Potter-filmek Voldemortja, Ralph Fiennes az IndieWire-nek adott interjújában nemrégiben érdekes részleteket árult el a sztori kapcsán. A színész elmondta, hogy a korábbi részek dokijaitól eltérően ő egy valóban jó szándékú orvost fog alakítani a történetben. 

„Nagy-Britanniát 28 évvel ezelőtt érte el a fertőzés, egy szörnyű pestis, amely nyomán erőszakos, dühöngő emberek lepték el az országot, és csak néhány közösség maradt meg” – magyarázza Fiennes. „A történet középpontjában egy fiatal fiú áll, aki orvost akar találni, hogy segítsen haldokló édesanyján. Miközben a fiú és az anyja át akar jutni ezen a gyönyörű észak-angliai vidéken, ahol a körülöttük lévő erdőkben és dombokon a fertőzöttek lesnek rájuk, találkoznak egy orvossal, akiről elsőre azt gondolhatnánk, hogy nagyon furcsa, de valójában nagyon is jót akar.”

Az angol színész ráadásul azt is felfedte, hogy már két filmet is leforgattak az új trilógiához, a második felvonásért pedig - mint az már korábban kiderült - a Kampókéz direktora, Nia DaCosta felel. A 28 évvel később 2025. június 20-án debütál az Egyesült Királyságban, de minden bizonnyal a hazai mozikat sem kerüli majd el. 

Borítókép forrása: DNA Films

Kövess Minket!



Gamer szótár