A tengerentúlon szolidan, nemzetközi vizeken szépen nyitott a Venom: Az utolsó menet

A tengerentúlon szolidan, nemzetközi vizeken szépen nyitott a Venom: Az utolsó menet

Észak-Amerikában csalódást okozott a Venom 3 nyitása, még akkor is, ha könnyűszerrel vitte a hétvégét a mozikban. 

Tom Hardy oknyomozó riportere és a vele egy testen osztozó szimbióta ismét visszatért a mozikba, hogy minden korábbinál veszélyesebb kalandban legyen részük. Eddie Brock és Venom legújabb csapatására azonban a vártnál kevesebben voltak kíváncsiak, legalábbis ami a tengerentúli nézőket illeti: a Sony Pókember-univerzumában játszódó spin-off harmadik, egyben utolsó felvonása mindössze 51 millió dollárt hozott a nyitóhétvégéjén, ami ugyan elég vérszegény debütálásnak számít, de persze ez is elegendő volt ahhoz, hogy kényelmesen elnyerje a hétvége legnézettebb filmjének címét Észak-Amerikában. Viszonyításképp érdemes megjegyezni, hogy az első rész 80 millió dollárral, a második 90 milióval nyitott, vagyis a harmadik epizód meg sem közelíti elődjeit e tekintetben. 

Ezzel ellentétben nemzetközi vizeken már jóval erősebben kezdett a Venom: Az utolsó menet. Összesen 124 millió dollár jött neki össze, amivel 2024-ben a harmadik legjobb nyitást sikerült összehoznia az Agymanók 2 és a Deadpool & Rozsomák után - írja a Variety. A premierhétvégéjén a Kelly Marcel rendezte képregényfilm, amelynek költségei 120 millió dollárra rúgtak, 175 milió dollárral rajtolt el globálisan.

A második helyen az USA-ban a nagy sikerű horrorfilm, a Mosolyogj második felvonása végzett, amely még két hete landolt a mozikban, és globálisan eddig 83,7 millió dollárt hozott a konyhára - ezzel minden bizonnyal a Paramount is elégedett, a film összköltsége ugyanis 28 millió dollár volt. Harmadik helyen a Ralph Fiennes főszereplésével készült thriller, a Konklávé végzett. 

Borítókép forrása: Sony 

Kövess Minket!



Gamer szótár