Harley Quinn nem csak Jokerrel randizott

Harley Quinn nem csak Jokerrel randizott

Nem csak a bűn bohóchercege tudta elrabolni Harleen Quinzel szívét.

Csütörtöktől látható a mozikban a Joker: Kétszemély téboly, amelyben immár Harley Quinn karaktere is feltűnik Lady Gaga alakításában, aki annak az elmegyógyintézetnek a páciense, ahová Arthur Flecket is száműzték, miután anarchiába fullasztotta Gotham Cityt, és megölt jónéhány embert. Harley a képregényekben Dr. Harleen Frances Quinzelként, egy szépreményű pszichiáterként kezdi a karrierjét, ám legnagyobb szerencsétlenségére beleszeret az egyik páciensébe, Jokerbe – a többi pedig, mint azt mondani szokás, már történelem. Bár Harleyt elsősorban Joker őrült szerelmeként ismerte meg a nagyvilág, a fékezhetetlen szőke lánynak több randipartnere is akadt az eltelt évek alatt, belőlük szemezgetünk most.

Deadshot

Noha Floyd Lawtonnal, alias Deadshottal nem érdemes újat húzni, Harley Quinnek sikerült meghódítania a DC Univerzum legkeresettebb bérgyilkosának szívét. Az eredeti tervek szerint a 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztagba is behozták volna Harley és Deadshoot románcát, amolyan Bonnie és Clyde-ként mutatva be a duót, ám az alkotók végül kivágták a romantikus jeleneteket, Deadshot történetében pedig inkább a lányával való kapcsolatára helyezték a hangsúlyt. 

Törölt jelenet a 2016-os Öngyilkos osztagból. (Fotó: Warner Bros.) 

Batman

Harley nem volt rest összekavarni Joker legnagyobb ellenfelével, Batmannel sem. Bár a lány és a sötét lovag sosem alkotott hivatalosan egy párt, Harley számos alkalommal megcsókolta a köpenyes igazságosztót, amikor alkalma adódott rá, többek közt az ikonikus Batman: A rajzfilmsorozatban is.

Harley Quinn Vol. 3: Kiss Kiss Bang Stab képregény (Fotó: DC Comics)

Csodanő

Először is kezdjük ott, hogy Harley Quinnt már jó ideje biszexuálisként határozza meg a DC, és bizony, bizony a harcos amazonnal, Csodanővel is sikerült összekavarnia. Harley egy alkalommal elismeri, hogy betört Diana lakásába, és amikor eszméletlenül volt, átöltöztette a ruháiba, amikor pedig ezt bevallja neki, Csodanő szembeszáll vele, mire Harley csak annyit mond, hogy ez a románcuk kezdete.

Wonder Woman: Agent of Peace #1 képregény (Fotó: DC Comics)

Shazam

Miután Superman megölte Jokert, Harley csatlakozik a felkelőkhöz, és mindenkit arra biztat, hogy álljon át az ő oldalukra. Többek közt Shazamra is kiveti a hálóját, ám a varázslót nem sikerül meggyőznie, a szívét viszont így is elrabolja. Noha ellentétes oldalon állnak, Harley és Shazam sok időt tölt egymással a képregények lapjain.

Injustice Gods Among Us(Fotó: DC Comics)

Méregcsók

Gondolkodtál már azon, hogy mi a közös Csodanőben és Méregcsókban? Segítünk: mindketten kavartak Harley-val. Vagyis Méregcsók esetében több is volt ennél, ő ugyanis Harley második legnagyobb szerelme Joker mellett, nem csoda, hogy külön sorozat is készült, ami a két DC szupergonosz kapcsolatára fókuszál. „Úgy tűnik, hogy a DC az a szörnyű kocsma, ahol mindenki ott van, akivel lefeküdtél.” Találó mondat, de nem tőlünk származik, hanem magától Harley Quinntől a Harley's Little Black Book képregényben.

Részlet a Harley Quinn című animációs sorozatból (Forrás: Max)

Borítókép forrása: DC Comics 

Kövess Minket!



Gamer szótár