Szőrén-szálán eltűntek a régi Indiana Jones-filmek a Disney+-ról

Szőrén-szálán eltűntek a régi Indiana Jones-filmek a Disney+-ról

Lekerült az Indiana Jones filmgyűjtemény a Disney+-ról, csak a legújabb felvonás úszta meg a tisztogatást. 

A Disney tavaly májusban sokak örömére úgy döntött, hogy Indiana Jones összes korábbi kalandját elérhetővé teszi a kínálatában, vagyis Az elveszett frigyláda fosztogatóiA végzet templomaAz utolsó kereszteslovag és A kristálykoponya királysága is befutott a platformra. Karácsony előtt nem sokkal pedig a legutóbbi Indy-film, a James Mangold rendezte Sors tárcsáját is megkapták a Disney+ előfizetői, amelyben az immár nyugdíjas ereklyevadász keresztlányával az oldalán az Antiküthérai szerkezet nyomába eredt. Bár utóbbi rész továbbra is elérhető a Mickey egeres cég oldalán, a régi Indy-filmek mostanra szőrén-szálán eltűntek.

Hogy a fájó távozásukra pontosan mikor kerülhetett sor, nem tudni, de a Screen Rant számolt be először arról, hogy a korábbi filmek lekerültek a platformról. És valóban: ha a magyar felhasználók rákeresnek az oldalon az indiana jones kifejezésre, akkor csupán a Sors tárcsája, egy Indy-dokumentumfilm, az Időtlen hősök: Indiana Jones és Harrison Ford, valamint egy special look előzetes fogadja majd őket.

Indiana Jones karaktere George Lucas és Steven Spielberg fejéből pattant ki egy hawaii nyaralás alkalmával, a két rendező-legenda ponyvaolvasmányaik kalandhősei nyomán alkotta meg a mozitörténet leghíresebb régészét. Indy arról lett nevezetes, hogy két szemeszter között különféle szédületes kalandokba keveredik, na meg menteni a világot, de a fizimiskája is legalább olyan ikonikussá vált az eltelt évek alatt: a Herbert Johnson kalap, az elmaradhatatlan ostor és a rommá strapált bőrdzseki mind-mind elmaradhatatlan kellékei lettek a filmtörténet egyik legkedveltebb karakterének.  

Borítókép forrása: Paramount 

Kövess Minket!



Gamer szótár