A Food Network bizalmat szavazott a folytatásnak.
Csokiból készült Edevis tükre, Luna Lovegood cukorszemüvege, óriás patrónus-torta. Bár a Harry Potter-filmek Bimba professzora, Miriam Margolyes szerint a felnőtt rajongóknak ideje végre túllépniük J. K. Rowling varázsvilágán (egészen pontosan azt mondta, hogy „ha leszálltak a golyóid, ideje elfelejteni"), a jelek szerint a HP-fanok nem értenek egyet a színésznővel.
A Harry Potter: Wizard of Baking, azaz a Harry Potter: Sütivarázslók novemberben rajtolt el, idehaza a Max kínálatában vált elérhetővé a széria, de a Food Network is a műsorára tűzte, nem is kis sikerrel: csütörtök esténként a 25-54 év közötti nézők számára az első számú nem híradó vagy sportműsor lett a Harry Potter tematikájú főzős reality. A Warner Bros. Discovery szerint az első etapnak több mint 16,4 millió nézőt sikerült elérni a lineáris csatornán, a Maxon és Discovery+-on keresztül. Mindezek fényében nem túl meglepő, hogy a stúdió a folytatás mellett döntött.
A hatepizódos első évad házigazdái James és Oliver Phelps voltak, akik ugyebár Fred és George Weasleyt alakították az egész estés Harry Potter-mozikban. Azonban nem a Phelps-tesók voltak az egyetlen jól ismert színészek a műsorban: vendégszereplőként Warwick Davist (Flitwick professzor), Evanna Lynch-et (Luna Lovegood) és Bonnie Wright-ot (Ginny Weasley) is láthattuk az első évadban, amelynek helyszínéül a Potter-filmek forgatási helyszíne, a londoni Leavesden Studios szolgált. A sorozatban olyan ismerős színhelyek bukkantak fel, mint a a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola nagyterme, a Gringotts varázslóbank, az Odú és a 9 és háromnegyedik vágány.
Borítókép forrása: Food Networks