Ahogy a sportban minden részlet számít, a megfelelő felszerelés, a minőségi pálya vagy éppen a motiváló közönség, úgy a vendéglátásban is kulcsfontosságúak azok a körülmények, ahogy a vendég az ételt elfogyaszthatja.
Hiába a kiváló menü, ha a szék kényelmetlen, vagy asztal formája, stabilitása kivetnivalókat hagy maga után, az élményen sokat ronthatnak a nem megfelelő minőségi bútorok. Nézzük meg ebben a cikkben, hogyan járulhatnak hozzá a vendéglátás minőségéhez a Szallodatermekek.hu professzionális bútorai.
Bankettszékek – kényelem és stílus találkozása
A bankettszék a vendéglátás egyik alapvető eleme, hiszen nagy mennyiségben helyezkedik el a vendéglátó helyiségben, így komoly hatással van annak arculatára, illetve a vendég azon ülve várja, majd fogyasztja el a rendelést, tehát alapvetően meghatározza, miként érzi magát.
Ezek a székek nem csak esztétikusak tehát, hanem tervezésük során kiemelt figyelmet kap az ergonómia is, hiszen akár egy másfél órán át ül rajta a vendég egyhuzamban egy kiadósabb étkezés alatt.
Ezeken felül az is fontos szempont, hogy könnyen lehessen őket mozgatni a tér átrendezésénél, pláne catering tevékenység során, illetve kialakításuknál ezt a fajta terhelést is be kell tervezni.
A széken használt szövetnek is bírnia kell a fokozott igénybevételt, emellett pedig az esztétikai elvárásoknak is jócskán meg kell feleljen.
Asztalok – a kellemes étkezés alapja
A székek asztalok nélkül szinte értelmezhetetlenek a vendéglátásban, nem hiába szokták őket sok esetben szettben árulni, hacsak nem koktélasztalokról van szó, mert ezek az állófogadásokon kapnak szerepet.
A tálalófelület méretét mindig érdemes az asztalnál ülő vendégek számához és a vendéglátóegység profiljához igazítani, egy kávézóban, szendvicsbárban kisebb lapméret is elegendő, egy hagyományos étteremben viszont már a megfelelő terítéknek is van egy bizonyos helyigénye.
A minőségi kivitelezés ez esetben is alapkövetelmény: egy billegő láb erősen csökkenti a vendég komfortérzetét, a kilöttyenő ételek és italok okozta kellemetlenségről nem is beszélve.
Konferenciaszékek – több mint egy meccs
A szállodákban jellemzően nemcsak a szobákban, illetve éttermekben, bárokban van szükség ülőalkalmatosságokra, hanem a konferenciatermekben is, ahol viszont speciális funkciót kell betöltenie.
A kialakításnál figyelembe kell venni, hogy egy konferencia résztvevői akár a nap nagy részét is rajtuk ülve töltik el, illetve szükség van felhajtható írólapra, ahol manapság már a jegyzetfüzet helyett az esetek nagy részében a laptop vagy a tablet kap helyet.
Nagyon hasznos, ha a konferenciaterem dizájnja valamilyen értelmezhető viszonyban van az étterem belsőépítészeti megoldásaival, bútorzatával, hiszen így egységes atmoszférát kölcsönözhetnek a szállodának.
Ahogy a profi sportoló is igényes kell legyen a felszerelésére, úgy a szállodai, vendéglátóipari szakember is igényes kell legyen az általa választott bútorzatra.