CS:GO csapat Karácsonyra? Ők a legjobb free agentek 2022 végén

CS:GO csapat Karácsonyra? Ők a legjobb free agentek 2022 végén

Irányítók, entry fraggerek, letűnt csillagok és ifjú tehetségek is ingyen vihetőek 2022 végén.

Közeledik az év vége és ilyenkor szokásunkhoz híven összeszedjük, hogy kinek nincs csapata a profi Counter-Strike mezőnyben. Vannak szabadon igazolható játékosok, akiket ingyen vihetne bárki, mégsem teszik. Valamint vannak kispadon vagy átigazolási listán tengődők, akiknek ugyan van szerződése, a szerveren nem jut nekik szerep. Nézzük, kik érhetőek el jelenleg!

Szabadon igazolható

Kispadon/Átigazolási listán

 Kristian „k0nfig” Wienecke

 Markus „Kjaerbye” Kjærbye

 Lucas „Bubzkji” Andersen

 Mathias „MSL” Lauridsen

 Owen „smooya” Butterfield

 Lucas „⁠LUCAS1⁠” Teles

 Valentin „poizon” Vasilev

 Aaron „⁠AZR⁠” Ward

 Jonas „Lekr0” Olofsson

 Ludvig „HEAP” Alonso

 Adam „friberg” Friberg

 Patrik „f0rest” Lindberg 

 Linus „LNZ” Holtäng

 Philip „⁠aizy⁠” Aistrup

 Niels „⁠NaToSaphiX⁠” Sillassen

 Hubert „szejn” Światły

 Janusz „Snax” Pogorzelski

 Paweł „byali” Bieliński

 Edgar „⁠MarKE⁠” Maldonado

 Chris „⁠chrisJ⁠” de Jong

 Mikhail „Dosia” Stolyarov

 Däuren „AdreN” Qystaubaev

 Noah „Nifty” Francis

 Jack „Jackinho” Ström Mattsson

 Robin „robiin” Sjögren

 Kirill „Boombl4” Mikhaylov

 Asger „Farlig” Jensen

 Aleksander „hades” Miskiewicz

 Özgür „woxic” Eker

 Mateusz „mantuu” Wilczewski

 Bryan „Maka” Canda

 Miikka „suNny” Kemppi

 Anton „supra” Tšernobai

 Aleksey „El1an” Gusev

 Nicolas „Plopski” Gonzalez

 Nikolaj „niko” Kristensen

 Asger „AcilioN” Larsen

 Hugo „Chawzyyy” Günther

 Sean „eraa” Knutsson

 Timur „buster” Tulepov

 Alex „ALEX” McMeekin  

 Gustavo „yel” Knittel

 Sanjar „⁠SANJI⁠” Kuliev

 Sean „⁠Gratisfaction⁠” Kaiwai

 Nicklas „⁠gade⁠” Gade

 Michał „MICHU” Müller

 Viktor „sdy” Orudzhev

 Danyyl „headtr1ck” Valitov

A listákat nézve több névnél is megakadhat a szemünk, teljesen jogosan. K0nfig nemrég ugyan beugrott a Heroichoz, de a kora őszi verekedős botránya miatt menesztett játékos a tehetsége ellenére sem kapott még rendes lehetőséget. Persze az átigazolási időszak vége még odébb van, talán valaki ad neki egy esélyt és nem csak stavn székét melegítheti a dán.

A szabadon igazolhatóknál maradva érdemes megemlékezni Bubzkjiról. 2020-ban még egy rendkívüli dán tehetségnek tűnt, de 2021-ben az Astralis alig játszatta, majd 2022 elején kirakták. Ezen a ponton erősen kérdéses, hogy valaha visszatérhet mindenki kedvenc Subzkjija vagy Benchzkjije, de talán valaki vevő lesz rá a következő hetekben. MSL és smooya sajnos nem reménykedhetnek ebben, a kvalitásaik ellenére kevesen értékelik őket. Előbbi a TITANS-projekt után kapott hideget és (meleg helyett) még hidegebbet oskartól, utóbbit pedig aligha kell bemutatni bárkinek is ezen a ponton.

Tovább haladva a listán, f0rest neve tűnhet fel. Nem igazán töri magát jelenleg, hogy visszatérjen a csúcsra, remekül érzi magát a családdal és a streameléssel, meg is érdemli. De nem igazi Counter-Strike rajongó az, aki azt mondja, nem nézné meg mégegyszer a játék történetének egyik legnagyobbikát egy rendes projektben játszani – nem egy Dignitas-féle nyugdíjasotthonban. Erről ő maga is nyilatkozott még októberben.

A kispadosokhoz érve még ígéretesebb nevekbe futunk. ALEX, hades, woxic, mantuu, suNny, El1an, MICHU – mind olyan játékosok, akiket jó lenne inkább a szerveren látni. Félreértés ne essék, topcsapatban jelenleg egyiküknek sincs hely, sőt, többségük ilyenekből esett ki az elmúlt években. De hades vagy mantuu például teljesen önhibájukon kívül kerültek ki az ENCE-ből és az OG-ból. Nem rossz játékosok, csak jobb volt, aki jött helyettük. Ettől még lenne helyük egy szinttel lejjebb, de vélhetően az áruk miatt ez egyelőre nem jött össze.

Ezen a listán szerepel még Boombl4 is, akinek mostanság jár le a NAVI-val kötött szerződése. Az orosz irányító állítólag egy saját projekten dolgozik már, így részben technikalitásból került fel a névsorra. Illetve láthatjuk sdy nevét is, aki továbbra sem kapott teljes szerződést a NAVI-tól, így akár vihető is lenne – pontosabban könnyebb kitenni, ha úgy adódik. De nem ezért került ide, hanem mert jelenleg is a CS:GO-ból idén kivonuló MAD Lionshöz köti az aláírása, a NAVI-nál csupán beugró. A kérdés persze, hogy ez meddig lesz így, de a NAVInál töltött hónapok nem éppen optimizmusra adtak okot vele kapcsolatban.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!