Riport: Kölnben is agresszív volt k0nfig, rendőröket hívtak miatta

Riport: Kölnben is agresszív volt k0nfig, rendőröket hívtak miatta

Minden jel, így k0nfig délelőtti beismerése is arra utal, hogy alkohol hatása alatt cselekedett Kölnben.

K0nfig agresszívan viselkedett és megtámadta az angol közvetítés egyik szereplőjét a júliusi IEM Kölnön. Ez állítólag odáig fajult, hogy a hotel személyzete a rendőrséget is kihívta a dán játékosra – derült ki a Jaxon riportjából. A lap azután fedte fel a kölni történéseket, hogy k0nfigot kirakták az Astralisból a máltai verekedése után.

A Jaxon az angol közvetítés érintett, névtelenséget kérő szereplőjére hivatkozva állítja, hogy a két ismert incidens előtt is történtek már hasonlóak k0nfiggal, ám ő ezt nem tudta, így meglepte a játékos reakciója és agresszivitása Kölnben. Részleteket ugyan nem árult el, de szerinte k0nfig alkoholfogyasztása is hozzájárult az eset elfajulásához és ahhoz, hogy egy ponton meg kellett védenie magát k0nfigtól. Hozzátette, másnap megbeszélték a történteket és amennyire tudott, megbocsátot a játékosnak. Szerinte a jövőben nem lenne újabb dráma köztük, ha találkoznának egy tornán.

A Jaxon az incidens helyszínén dolgozóktól tudta meg, hogy a hotel személyzetét is veszélyeztette k0nfig, akik ezután kihívták rá a rendőröket. A Jaxon tudomása szerint a rendezvény szervezője, vagyis az ESL „simította el” a történteket a hotellel, de a cég maga ezt nem erősítette meg kérdésre. Ami viszont látszik a kölni és a máltai incidensből, valamint ezek következményéből, hogy az Astralisnak már elege lehetett k0nfig viselkedéséből és ezért rúghatták ki.

K0nfig késő délelőtt reagált a riportra Twitteren. Első tweetjében elismerte, hogy a fentiek megtörténtek, ám azt tagadta, hogy veszélyeztette volna a hotel vagy az ESL személyzetét. Nem sokkal később – egy másik tweetben – már arról beszélt, hogy felhagyott az alkoholfogyasztással és egy pszichológussal együtt azon van, hogy sínre kerüljön az élete, a korábbi tetteit pedig undorítónak nevezte.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!