Hivatalos: kirakta k0nfigot az Astralis a máltai verekedés miatt

Hivatalos: kirakta k0nfigot az Astralis a máltai verekedés miatt

A játékos „közös megegyezés” alapján távozik a dán szervezettől.

Az Astralis és k0nfig felbontották szerződésüket, a játékos távozik a koppenhágai szervezet kötelekéből – jelentették be ma délután a felek. k0nfig az ESL Pro League után került ki a dánok kezdőjéből, miután a Jaxon arról számolt be szemtanúkra hivatkozva, hogy a játékos verekedésbe keveredett egy máltai szórakozóhelyen a Heroic elleni vereségük és kiesésük után. A szervezet először csak azt ismerte el, hogy k0nfig bokatörést szenvedett a máltai tartózkodása során, míg a játékos a Jaxon riportjáról azt nyilatkozta, hogy „többnyire BS”, azaz hazugság.

Most – a bejelentést követően – k0nfig előállt a verekedésről szóló történet részletes felelevenítésével egy TwitLongerben – ez itt olvasható teljes egészében angolul. Ebből kiderül, hogy egy máltai szórakozóhely előtt kötött bele egy férfi, amikor szeretett volna csatlakozni a már bent lévő csapattársaihoz. A férfi sértegette, leköpte és fejberúgta őt, majd elment.

Később az utcán magát összeszedni próbáló k0nfig ismét meglátta a férfit, utánament és rá akarta hívni a rendőröket – ebből kerekedett valódi verekedés, amiben többek között eltört a játékos bokája is. Állítása szerint egy ponton halálfélelme volt, mert a férfi még a földrekerülése után is rúgta őt tovább, majd ellopta a telefonját. Szerencséjére egy szemtanú hívta a mentőket és kórházba szállították.

A következő napokat k0nfig egy máltai kórházban töltötte, ahol nem tudták helyrehozni a bokáját és a sérüléseit műtét nélkül. A játékos azt kérte, hadd utazhasson haza, amire – többszöri konzultáció után – négy nappal a verekedés után kerülhetett sor. Szeptember 23-án, pénteken már Dániában műtötték meg a lábát először, majd öt nap múlva ismét.

Ami a verekedés másik résztvevőjét illeti, k0nfig tudomása szerint a máltai hatóságok nyomozást indítottak a férfi ellen. Mindkettejükkel drogtesztet végeztettek, k0nfigé negatív, a férfié viszont pozitív lett, azaz vélhetően valamilyen tudatmodósítószer hatása alatt cselekedhetett a dán játékos ellen – erről több nem derült ki egyelőre.

Ami az Astralis kezdőjét illeti, a jövőheti BLAST Showdownon ismét MistR fogja helyettesíteni k0nfigot. A legtöbben az IEM Road to Rioról ismerhetik őt, ahol a dán csapat fennálllása óta először kiesett a Majorökről. Hosszabb távon nem tudni, hogy mi lesz az Astralis felállásával.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!