k0nfig lesérült, nem vesz részt az EU RMR-on!

k0nfig lesérült, nem vesz részt az EU RMR-on!

K0nfignak ez már a második jelentős sérülése egy év alatt.

K0nfig eltörte a bokáját, ezért nem tud részt venni az október eleji EU RMR-on az Astralis kezdőjében – jelentette be a szervezet délelőtt. A helyét az Astralis Talent egyik játékosa, a hivatalos csereként nevezett MistR veszi át a máltai LAN-on.

Nem ez az első alkalom, hogy K0nfig sérülés miatt kimarad egy csapat kezdőjéből. Tavaly ilyenkor a csuklóját törte el a reptéren. Azt műteni is kellett, miközben azon dolgozott, hogy a Complexityből az Astralishoz igazoljon. A mostani sérülésének körülményei a cikk írásának pillanatában nem ismertek. Az Astralis úgy jellemezte a sérülést magát, hogy „összetett”. Amint nyilatkozik a játékos a történtekről, frissítjük a cikkünket.

Az Astralis csapata legutóbb az ESL Pro League-en játszott, ahol a dán derbin elszenvedett vereség miatt kiestek a csoportból. Gla1ve-ék következő hivatalos meccse október 4-én lesz, az IEM Road to Rio EU RMR-jén. Itt olyan ellenfelekkel fognak versenyezni a kiadó nyolc helyért, mint a FaZe, a NIP, a G2 vagy a Cloud9 – csak hogy néhányat említsünk.

K0nfig elvesztése jelentősen csökkenti az Astralis továbbjutással kapcsolatos esélyeit, hiszen az inkonzisztenciája ellenére az egyik legerősebb játékosukról van szó. Nélküle szinte borítékolható, hogy a gyengébb vagy kevésbé ismert csapatok könnyebben felülkerekedhetnek az Astralison. Gondoljuk ezt azért is, mert a k0nfigot helyettesítő MistR még a tier 2-3 színvonalon sem számít kiemelkedő játékosnak egyénileg.

Frissítés: k0nfig Twitteren megerősítette a hírt és elárulta, hogy műteni kell a törött bokáját. Az orvosok szerint 10-14 napon keresztül nem lesz képes hosszabb ideig ülni sem.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KIJUT A MAJORRE AZ ASTRALIS K0NFIG NÉLKÜL?

  • 14 %
  • 86 %