Csoportelső lett a MOUZ, csodát művelt a Complexity

Ismét a Heroic húzta be a dán derbit, az Astralis csomagolhat.

Az ESL Pro League C csoportjának utolsó játéknapján a Complexity megverte az ENCE-et, ezzel kiejtve Snappiékat és egy esélyt adva maguknak a rájátszásra (Overpass 16:11, Nuke 16:14). A MOUZ legyőzte a HEETet egy szoros szériában (Ancient 16:19, Inferno 16:12, Vertigo 16:9), ezzel biztosítva az első helyüket a csoportban. A Heroic nagy nehezen, de megnyerte a dán derbit az Astralis ellen (Overpass 17:19, Inferno 16:12, Nuke 16:13), ezzel meggátolva honfitársaik továbbjutását, elősegítve a Complexityét.

A szupervasárnap legizgalmasabb meccse egyértelműen ez a dán derbi volt, a Complexity játékosai is lerágták a körmüket a kaotikus Nuke láttán, hiszen a meccs ugyanannyira szólt az ő sorsukról, mint a dán mezőny állapotáról. Overpass és Inferno után a széria harmadik pályáján múlott minden. A csapatok viszont messze voltak a tökéletestől. A Heroic eleve hátrányban volt addigra, mert Xizt távozásra kényszerült a mérkőzés közben, vélhetően ételmérgezés miatt. Az Astralis pedig az Astralis, minden kör egy új magaslat/mélypont.

Az Astralis-rajongók tehát hullámvasútszerű élményt kaptak az EPL 16. szezonja során is. Nuke utolsó két körében a legszörnyűbb módon siklott ki a csapat. 13:14-nél úgy tűnt, a gazdaságilag összetört Heroic fölé fognak kerekedni a jelentős hátrány ledolgozása után (7:12 is volt az állás egy ponton), simán megnyerik a pályát és ezzel a szériát. De nem ez történt. CadiaN ugyanis egy P250-nel triplázott a force körben, majd jabbi 1v2 clutchot nyert a TEC-9-nal, ellőve a B-n defuse-olni próbáló CT-t az utolsó pillanatban. Ezt követően gla1ve-ék kerültek ecoba, cadiaN tökéletes reakcióval egy gyors fenti támadást kért a társaitól, ami be is jött, ezzel megnyerték a szériát és kiejtették a helyi riválisukat a versenyből.

A C-CSOPORT tabellája

Forrás: HLTV

A C-csoport végével ideje reflektálni az előzetesünk néhány pontjára. A legfontosabb talán mindközül a Complexitynek feltett kérdésünk, miszerint miért fizet Jason Lake? Nos, a csapat, ha nem is előbb, de legalább utóbb megválaszolta a kérdést: egy EPL-halálcsoport 3. helyéért fizet a coL veterán vezére. A juniort hallzerkre cserélő amerikaiak kezdenek beérni és ugyan kellett némi szerencse a továbbjutáshoz a végén, azt nem lehet elvenni tőlük, hogy jól játszottak végig csapatként.

A MOUZ terve egyelőre működik, főleg az Astralis elleni vereségüket követő meccseken látszódott, hogy xertioNnel nagyobb mélysége lehet a játékuknak, mint eddig bármikor – JDC-vel együtt mindketten fenomenálisak voltak. Az ENCE-szel kapcsolatos visszafogott várakozásaink beigazolódtak. Jelentősen rosszabbak voltak a vártnál Spinx távozása miatt, a HEET elleni domináns nyitómeccsük után semmi sem működött, pályát sem nyertek. A teljes csoportot nézve még az említett franciák is versenyképesebb voltak náluk. Ha az EU RMR-ról ki akarnak jutni Snappiék, bizony reflektálásra és újratervezésre lesz szükség.

Az Astralisszal kapcsolatban óva intettünk mindenkit, amiért nem cseréltek a nyáron egy szerencsés IEM Köln után. A feladat ezzel együtt az volt, hogy bizonyítsák, képesek ugyanarra az eredményre és konzisztenciára, de kudarcot vallottak. A Heroic pedig köszönte szépen, újabb dán derbit tett zsebre. CadiaNék a nem túl látványos, MOUZ elleni nyitómeccsük után megnyertek mindent, jabbi integrációja látványosan jobb, mint korábban – torzsiék mellett egyértelműen ők a nyertesei ennek a hétnek.

KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonja szerdán folytatódik a D-csoporttal. Kövessétek élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!