Torzsival és a MOUZzal tér vissza a Pro League szerdán

A szeptember 14-18-ig tartó C-csoportot természetesen magyar nyelven követhetitek az Esport1TV-n!

Szerdától a B-csoporttal folytatódik az ESL Pro League 16. szezonja, ahol többek között a már XertioNnel induló MOUZ is játszani fog a héten. Egyértelmű favorit nincs, torzsiék mellett az ENCE, a Heroic és az Astralis is a befutó helyekért küzd, a Complexity és a HEET pedig keresni fogják a lehetőséget arra, hogyan tudnak beszállni ebbe a harcba. A HEET talán keményebben, mint a coL, de erről is értekezünk ebben a cikkben a nagy nevek mellett.

A C-CSOPORT CSAPATAI

ENCE
Heroic
Astralis
MOUZ
Complexity
HEET

Végignézve a csapatokon, az ENCE tűnhet a legerősebbnek név alapján, de nem szabad elfelejteni, hogy Spinx már a Vitalityben játszik, hades a kispadra került. A helyüket valde és SunPayus vették át, akiktől sokan sokat várnak, nem is megalapozatlanul, de a csapat dinamikája változni fog és ez hatással lehet az eredményekre is. Spinx elvesztése fájdalmas lehet, Snappinek újítania kell, ha lépést akar tartani a top csapatokkal az év hátralévő részében is.

A Heroic még júniusban cserélt, akkor refrezh távozott, hogy helyet csináljanak jabbinak. Azóta eltelt pár hónap, a csapatból nem sokat láttunk, így nem is igazán tudni, mire lehet számítani velük kapcsolatban. A BLAST Premier őszi csoportkörén nem muzsikáltak valami jól, a Bo3-akban kikaptak a Liquidtől és a NIP-től is. Igaz, ezeket a csapatokat akkor jobbnak tartotta mindenki a dánoknál, de az EPL-csoportban mindenképp jobb játék kell tőlük, ha versenyezni akarnak akárcsak a lokális riválisukkal, az Astralisszal.

Gla1ve és társai érdekes félévet tudhatnak maguk mögött: az év nagyrészében sehol sem voltak, sokszor az sem számított igazán, hogy farlig vagy Lucky az AWP-sük neve. Aztán egyszercsak elérték az elődöntőt Kölnben és úgy döntött a szervezet, hogy „jóvanezígy”, szóval nem cseréltek. A BLAST Premier őszi csoportkörében már látszódott, hogy ez nem a legjobb út a siker felé (kiestek), ráadásul majdnem lemaradtak az RMR-okról is – negyedik nekifutásra jutottak túl a nyílt selejtezőn. Az EPL-en nincs mese, meg kell mutassák, hogy az elmúlt egy hónap volt a kivétel. Hatalmas meglepetésre azért nem kell számítani tőlük.

Az Astralisszal ellentétben a MOUZnak nem szállt a fejébe a kölni siker, ők az RMR-selejtezők után rögtön lecserélték Bymast. Tegyük hozzá, nem fognak PR-ért vagy HR-ért járó díjakat bezsebelni azért, ahogyan ezt végrehajtották. De legalább lehet velük szemben reális elvárásokat támasztani, mert tudjuk, hogy mi a tényleges céljuk ezzel a jelenlegi felállással és van alapunk az összehasonlításra: jobbak akarnak lenni, mint a Bymasszal. Tehát egy zakó az EPL csoportkörében elfogadhatatlan, ha Kölnben jobbak voltak több ittlévő, botladozó csapatnál is. Sycrone azt ígérte, nem lesznek kifogások, legyen is így!

A Complexity egyelőre nem mutatta meg, hogy jobbak lennének hallzerkkel, mint juniorral, de az elméleti plafon továbbra is magasabban van, mint tavasszal, a padló pedig lassan a legjobb barátjuk lesz, annyi időt töltenek ott. Nekik csak felfelé van, ezzel ők is tisztában vannak. De amikor azt mondják, hogy nincs rajtuk semmilyen nyomás, nos, ez nem igaz. Az év második feléhez érve az összes létező nyomás rajtuk van, mert nem teljesítenek. Minden egyes nappal egyre jogosabb a kérdés: miért fizet Jason Lake? Az EPL-en és az amerikai RMR-on ezt a kellemetlen kérdést meg kell válaszolniuk, mert ha nem, elfogyhat a türelem.

A HEET a C-csoport egyik meglepetése lehet. Top tier francia csapatok híján ők az ország legjobbjai, ráadásul a nyáron hozzájuk igazolt egy igen tapasztalt rifler is JACKZ személyében, aki nem csak a szerveren, de azon kívül is sok segítséget nyújthat a HEET fejlődéséhez. A jelenleg a top 30 környékén tanyázó csapat egészen biztos, hogy jobb a Complexitynél. De jobbak tudnak lenni egy Astralisnál, egy MOUZnál, egy Heroicnál vagy akár egy ENCE-nél is? Aki azt mondja, hogy tudja erre a tuti választ, az csak tippel.

A valóságban ez úgy nézhet ki, hogy az említett négyesből kettőnek is alul kellene teljesítenie az egész héten ahhoz, hogy a HEET esélyt kapjon egy rájátszásbeli szereplésre. Megtörténhet? Persze. Meg fog történni? Na ez a nagy kérdés a C-csoporthoz érve. Előretekintve úgy néz ki, nem lehet sorrendet alakítani a hat csapat között, tehát körbeverésekre és hosszú, véres küzdelmekre kell számítani. Ebben a helyzetben pedig majdnem mindenkinek kelleni fog egy kis szerencse, ha tovább akarnak jutni.

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának C csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.14. - szerda
12:30 - MOUZ vs Heroic
16:00 - Complexity vs Astralis
19:30 - ENCE vs HEET

09.15. - csütörtök
12:30 - Astralis vs MOUZ
16:00 - Complexity vs HEET
19:30 - ENCE vs Heroic

09.16. - péntek
12:30 - Astralis vs HEET
16:00 - Heroic vs Complexity
19:30 - ENCE vs MOUZ

09.17. - szombat
12:30 - Heroic vs HEET
16:00 - Complexity vs MOUZ
19:30 - ENCE vs Astralis

09.18. - vasárnap
19:30 - Heroic vs Astralis
19:30 - ENCE vs Complexity
19:30 - MOUZ vs HEET

Borítókép: ESL, HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED TOVÁBBJUTNAK TORZSIÉK AZ EPL-EN?

  • 0 %
  • 100 %