Átverték oskart, egyszer kapott fizetést a TITANSben

Átverték oskart, egyszer kapott fizetést a TITANSben

A nyáron hivatalossá váló svájci szervezet rengeteg pénzzel tartozik a volt játékosainak.

A cseh legenda, oskar, az év elején igazolt a SINNERSből a GORILLAZba, amit augusztus óta TITANS néven ismerünk. A svájci szervezet azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de ez nem csak a szerveren, hanem azon kívül is igaz. Októberben SunNy, oskar, supra és LMBT átigazolási listára kerültek. Azóta mindannyiuknak lejárt a szerződése, ezért szabadon távozhattak. Oskar erről úgy adott hírt Twitteren, hogy a projektet a bohóc emojival megspékelt „Titans show”-nak nevezte.

Elsősorban arra gyanakodtunk, amikor a játékosokat átigazolási listára tette a TITANS, hogy a játékosok közötti nézeteltérés a gyors oszlás elsődleges oka. De időközben még az az MSL is kikerült, akiről akkoriban azt gondoltuk a bejelentések alapján, hogy maradni fog és köré építhetnek fel egy új felállást. Ám a SINNERS soraiba most visszatérő oskar elárulta egy Sazka Esportsnak adott cseh nyelvű interjúban (amit a PlayZone.cz írásban is feldolgozott), hogyan is nézett ki a TITANS-nél töltött kilenc hónap. Ebből könnyedén meg lehet érteni, hogy ennek a szervezetnek ebben a formában biztosan vége van.

„Azt ígérték, fizetni fognak, de négy hónapot vártam az első fizetésemre” – kezdte oskar az interjúban. „Amikor megkaptam a pénzt, megígérték, hogy jön a többi is [a fennmaradó tartozásra utal], de nem jött, szóval kilenc hónap alatt összesen másfél hónapnyi fizetést kaptam.” Hozzátette, SuNnynak legalább 100 ezer dollárral tartozik a TITANS.

Oskar mégsem az elmaradt pénzeket bánja a leginkább. Hanem azt, hogy a régi mousesportsos csapattársai, SuNny és LMBT hívták meg őt a TITANSbe, de egyikük sem árulta el neki, hogy milyen nehézségeik vannak a szerveren kívül. „SuNny és LMBT állandóan kerestek, amikor a SINNERSben voltam, hogy játszak velük. Aztán beadtam a derekam. Amikor írtak nekem, sosem említették, hogy gond lenne a pénzzel. Ha elmondták volna, akkor tisztán láttam volna, hogy hiába a barátaim, menekülnöm kell ettől [a projekttől].”

A szerveren belül is voltak problémák. Nemcsak oskar, a többiek sem értettek egyet MSL-sel. „MSL a múltban ragadt. A saját játékát akarta játszatni, de nem értette meg, hogy agresszív játékosok vannak a csapatban, akik helyzeteket akarnak teremteni. Nem értette és előre meghatározott stratégiákat hívott, amelyek senkihez sem passzoltak. Amikor valaki vitázni kezdett vele erről, frusztrált lett és nem beszélt.”

A TITANS-témát végül így zárta oskar: „Sokat nevettem a számítógépem előtt, mert annyira nevetséges volt az egész és nagy butaságnak gondolom, hogy ezért elhagytam a SINNERSt.”

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!