Új otthonra talált a NAVIból kitett játékos

Új otthonra talált a NAVIból kitett játékos

Egy ukrán szervezetnél folytatja sdy, ahol egy korábban kitiltott edzővel dolgozhat együtt.

A NAVI soraiban tavaly beugróként játszó, de az év végén nipl előléptetése miatt menesztett sdy a Montéba igazolt – jelentette be a szervezet. Az ukrán org nem csak új ötödiket, edzőt is szerzett magának a mai nap folyamán. Ugyanis a szintén ukrán lmbt csatlakozik hozzájuk, aki tavaly a TITANS-projetkben, régebben pedig a HellRaisersnél és a mousesportsnál töltötte be ezt a szerepet. A 2020-as coach bug botrány során őt is eltiltották, de nagy nehezen tisztázta a nevét és visszatérhetett – kálváriájáról egy interjúban mesélt tavaly.

Sdy még tavaly nyáron csatlakozott a NAVI-ba mint kölcsönjátékos a Mad Lionstől, hogy segítse a Boombl4 távozását követően négyfősre zsugorodó felállást. Első tornáján a csapattal rögtön trófeát szereztek Lisszabonban, majd egy epikus döntőben két körre voltak a győzelemtől az IEM Kölnön a FaZe ellenében. A csapat ekkor még határozottan a megtartásával tervezett. Az év második fele azonban közel sem sikerült ilyen jól, többek között egy nyerhetőnek tűnő IEM Rio Majorön is már a negyeddöntőben kizúgtak.

Ettől kezdve csak idő kérdése volt, mikor kerül ki a NAVI-ból. Baljós jel volt a számára, hogy az év utolsó versenyeire nipl-t, egy akadémiajátékost is bevont a keretbe B1ad3. Végül az ő előléptetése vezetett ahhoz, hogy hely nélkül maradt az addigra Mad Lions-szerződéséből is kifutó ukrán rifler. Sdy viszont egészen gyorsan túltette magát a történteken: az elmúlt napokban már együtt játszott a Montéval az ESL Challenger League 44. szezonjában. Ezután nem volt nagy meglepetés, hogy leigazolták, hiszen az ő játékának köszönhetően legyőzték az Apekset is a ligában. Sdy számára persze ez komoly visszalépés, mert a világ egyik legjobb csapatából a tier 2-be került. Ezt ő maga is elismerte, bejelentésekor úgy nyilatkozott, hogy „ez nem a könnyű út, de tényleg hiszek a projektben és oda fogunk érni, lépésről lépésre”.

A Monte felállása

Volodymyr "⁠Woro2k⁠" Veletniuk
Sergiy "⁠DemQQ⁠" Demchenko
Mohammad "⁠BOROS⁠" Malhas
Szymon "⁠kRaSnaL⁠" Mrozek
Viktor "⁠sdy⁠" Orudzhev

Sergey "⁠lmbt⁠" Bezhanov (Edző)

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!