CS:GO: 2023-as magyar ESEA-körkép

CS:GO: 2023-as magyar ESEA-körkép

Rengeteg játékos képviseli Magyarországot az ESEA 44. szezonjában!

Véget ért a téli szünet, a héten indul a 2023-as CS:GO szezon! De nem csak a világ legjobb csapatai vágnak bele a versengésbe a BLAST Premier tavaszi csoportkörével. Hiszen az ESEA 44. szezonjában Open, Intermediate, Main, Advanced és Challenger szinten is van jelenleg magyar érdekeltség komplett hazai ötösök és nemzetközi csapatokban szereplő játékosok formájában.

Az Open mezőnyében 11 csapatnak szurkolhatunk ezúttal, köztük az Astralis női csapatának is, ahol kezzi képviseli hazánkat, Intermediate-ben pedig gbk-ék Caro-Kannja és a DEAC csapatát lehet követni. A Mainben szereplő csapatok már a téli átigazolási időszak után megújulva vágnak bele az évbe. Borderland néven indul a korábbi Illés Akadémia Spirit és a Békéscsabai E-sport Egyesület magjainak keveréke, de találkozunk volt IAS játékosokkal a Lenovo Legion Honvéd új felállásában is. Rajtuk kívül a Lumina Gaming is ezen a szinten vág bele a szezonba.

Az Advancedban láthatjuk majd a következő hetekben a Rapid Ninjas első CS:GO csapatát játszani, várhatóan már a teljes felállással – az elmúlt napokban Aaron helyett fleav ugrott be néhány meccsre szükségből. Az ESEA ligáiból elérhető legmagasabb szint, az ESL Challenger csütörtökön indul, itt pedig korynak és a Sangalnak szoríthatunk majd a következő hónapokban. A magyar játékos szerződését nemrég hosszabbították meg, a cél pedig idén is alighanem a Majorre jutás lesz nekik.

AZ ESEA 40. SZEZONJÁNAK ÖSSZES MAGYAR ÉRDEKELTSÉGE

ESEA Open ESEA Intermediate ESEA Main ESEA Advanced ESL Challenger
Permitta Esports Hungary Caro-Kann borderland Rapid Ninjas Sangal
Overlooked Ent DEAC Lenovo Legion Honvéd
AstralisW Lumina Gaming
Kilo White
Team sAints
LET HIM COOK
Swindlers
unleashed-
manageY2elf
Yodiegang
manageYse1f

Az adatok összegyűjtéséért külön köszönet illeti Balog Norbertet, aki egy publikus adatbázisban szedte össze a 44. szezon hazai játékosait és csapatait. A táblázatát ide kattintva találjátok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!