Új formátummal érkezik a BLAST Premier tavaszi csoportköre

Új formátummal érkezik a BLAST Premier tavaszi csoportköre

Kevesebb hibázási lehetősége lesz a csapatoknak, így nőnek a tétek is!

Január 19-29. között tér vissza a BLAST Premier a tavaszi csoportkörével, ahol 12 partnercsapat küzd majd a döntőn kiadó helyekért. A dán rendezvényszervező bejelentésére heteket várt a közösség. De a múlthéten végre lerántották a leplet a dátumokról, a héten pedig kiderültek a csoportok és az új formátum. Továbbá elárulták, hogy mikor számíthatunk az év hátralévő BLAST eseményeire, ezzel elkerülve a tavaszi csoportkör körüli félreértéseket.

Tavaszi csoportkör

Az idei évtől kezdve nem lesz több Bo1 a csoportkörök alatt! A korábban seedelésre használt Bo1 körmérkőzéseket felváltja egy jóval egyszerűbb rendszer, miszerint a csapatok egymást rangsorolják, majd a szervezők ezt összesítik. A tavaszi csoportkör esetében ez már meg is történt, így jöttek létre az alább látható csoportok. A három darab négyfős, vigaszágas-kieséses csoport győztesei egyből a tavaszi fináléra jutnak tovább.

A többiek a már korábbról ismerős gauntleten vesznek részt. Itt három king of the hill típusú ágra kerülnek attól függően, hogy hol végeztek az előző szakaszban. Tehát egy 4. helyezett egy 3. ellen, ennek a győztese pedig egy 2. ellen játszik a továbbjutásért. Mindhárom ágról egy-egy csapat jut tovább, így a csoportkör végén 6 csapat szerez indulási jogot a tavaszi fináléra. A többiek pedig a Showdownra kerülnek, amely változatlanul lehetőséget ad majd regionális selejtezőkön keresztül nem partner csapatoknak is a részvételre.

BLAST 2023-as naptár

A BLAST bemutatta a 2023-as versenynaptárát is, amiből kiderül, mikor és mivel készülnek még a BLAST.TV Párizs Majorön túl. A tavaszi szezont természetesen egy őszi fogja követni, ami az előrehozott nyári szünet miatt júliusban indul majd, tehát nem ősszel. Megszokhattuk már, hogy az évet egy BLAST esemény nyitja és zárja, ez 2023-ban sem lesz másképp: az év utolsó versenye ezúttal is a World Final lesz december közepén. A rendezvények helyszíneit egyelőre nem árulták el a szervezők. De nem lepődnénk meg, ha a tavalyi évhez hasonlóan Lisszabont, Koppenhágát és Abu-Dzabit látogatná meg a BLAST versenyköre idén is.

Borítókép: BLAST
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!