Hivatalos: tavasszal jön a BLAST.tv Párizs Major

Hivatalos: tavasszal jön a BLAST.tv Párizs Major

Már azt is lehet tudni, mikor lesznek a Major és az RMR-ok egyes szakaszai.

A BLAST rendezi a tavaszi Majort 2023-ban – ismerte el a rendezvényszervező a korábbi pletykák után. A BLAST.tv Párizs Major névre hallgató esemény május 8-21-ig fog tartani és a 17 ezer fős befogadóképességű Accor Aréna lesz a helyszíne. Előtte február-márciusban nyílt selejtezők, április 3-9-ig RMR-ok lesznek. A BLAST CEO-jának ígérete szerint „ez lesz mindenidők legjobb Majore”.

A párizsi Major lesz az első a CS:GO történetében, amit Franciországban rendeznek, valamint a BLAST első alkalma, hogy ekkora rendezvényt bonyolítsanak le. A Major összehozásában és a helyszín kiválasztásában a bejelentés alapján fontos szerepe volt a francia államnak és Emmanuel Macron elnöknek. Macron már a BLAST bejelentése előtt posztolt a saját Twitter fiókján egy francia nyelvű videót, amelyben közölte a részleteket a tavaszi Majorről, kiemelve, hogy jövőre lesz a Majorök 10. évfordulója és ezt is ünnepelni fogják egyúttal.

A bejelentéssel Macron megkövette az idén áprilisi újraválasztási kampányában hangoztatott terve egyik pontját, miszerint a 2024-es párizsi Olimpia előtt CS:GO Majort, DOTA2 The Internationalt és LoL Worldsöt szeretne hozni az országba. A BLAST részéről pedig több mint egyértelmű, hogy azért Párizsban lesz a verseny például Koppenhága – a hazai pályájuk – helyett, mert a francia állam részben vagy egészben állja a költséges rendezés cechjét. A bejelentésük szövegének szinte egésze Macron tavaszi, e-sporttal kapcsolatos kampánypontjait ismételgeti.

BLAST.tv Párizs Major dátumok

  • RMR nyílt selejtezői: február-március (pontos dátumok később várhatóak)
  • RMR-ok: április 3-9. 
    • Challengers stage: május 8-11.
    • Legends stage: május 13-16.
    • Champions stage: május 18-21.

Borítókép: BLAST
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!