Két hét múlva tér vissza a tier 1 Counter-Strike

Két hét múlva tér vissza a tier 1 Counter-Strike

Nem siette el a BLAST a tavaszi csoportkör bejelentését.

Január 19-29. között tér vissza a BLAST Premier a tavaszi csoportkörével, ahol 12 partnercsapat küzd majd a döntőn kiadó helyekért. A dán rendezvényszervező bejelentésére hetek óta vár a közösség, ezért igencsak időszerű volt már felfedni az időpontokat is. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy a koppenhágai stúdió LAN-on milyen formátumban küzdhetnek a csapatok a 177 500 dolláros nyereményalapért, valamint a 6 továbbjutást érő helyért.

A BLAST sok kritikát kapott 2022 során a csoportkörös formátuma miatt, hiszen értelmetlen Bo1-es seeding meccsekkel és tét nélküli Bo3-akkal volt feltöltve a közvetített (és megtekintett) órák számának növelése érdekében. Sokan remélik, hogy idén ez változni fog, de egyelőre semmit sem árultak el a lebonyolítás ezen aspektusáról a szervezők. Csak az biztos, hogy a végén a mezőny fele juthat ki a tavaszi döntőre az IEM Katowicét megelőző tornán. Ez már azt is előrevetíti, hogy a nyílt selejtezős Showdown formátum is velünk maradhat valamilyen formában. Mindig nyolc csapatos döntőket láthattunk korábban, tehát valahogyan ki kell pótolni a résztvevők számát.

A BLAST Premier tavaszi döntője nem csak azért lesz érdekes, mert nem tudni még, milyen formátum keretein belül küzdenek meg egymással a csapatok. Mivel ez lesz a 2023-as szezon első tier 1 eseménye, így számtalan felállás is itt debütálhat. A téli átigazolásokról itt írtunk bővebben is, de röviden, tömören: a NIP új AWP-ssel érkezhet, kavarodás készül az EG-nél, a NAVI sdy nélkül utazik, a FaZe-nél is van valami a levegőben, az Astralis pedig már letudta a cseréit tavaly, de nem láthattuk még őket élesben.

Borítókép: BLAST
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!