A legjobb csapatok között hívták meg torzsiékat Katowicére

A legjobb csapatok között hívták meg torzsiékat Katowicére

Január 31-től február 12-ig fognak küzdeni a legendák a Spodek Arénában.

Az ESL bejelentette, mely 24 csapat vehet részt a 2023-as IEM Katowicén és természetesen az IEM Rio Major elődöntőse, a MOUZ is köztük van. Torzsiék ráadásul most nem a Play-Inben kezdik a menetelést – mint tavaly –, hanem rögtön a csoportkörben, a világ legjobbjai között!

Az IEM Katowice formátuma maradt a régiben, azaz nyolc csapat kap meghívást a főtáblára, míg tizenhat a Play-Inből indul. A csoportkörbe két úton lehetett bejutni: 2022-es ESL-torna győzelmekkel, valamint az ESL világranglistájáról pontok alapján. Előbbi szempontnak a FaZe (IEM Köln), a Vitality (EPL S16) és az Outsiders (Rio Major), utóbbinak a Heroic, a Liquid, a NAVI, a MOUZ és a G2 felelt meg.

A Play-In csapatok közé ketten juthattak be 2022-es bajnoki cím alapján, a többiek a világranglistás helyezésük miatt kaptak indulási jogot. A fnatic az Elisa Masters Espoon aratott győzelmének, a Permitta a lengyel nemzeti bajnokságban szerzett trófeájának köszönheti, hogy játszhat Katowicében. A Play-In mezőnyéből nyolcan juthatnak tovább a főtáblára.

A bejelentett névsor legnagyobb hiányzója kétségkívül az Astralis. Egy ponton úgy tűnt, lesz elég pontjuk az ESL világranglistáján. De aztán a szervezők megváltoztatták több torna súlyozását is a meghívási rendszerben, így az Elisa Masters Espoot globális versenyről regionálisra minősítették vissza. Tették ezt azért, mert korábban tévesen minősítették fel ezeket az eseményeket, tehát lényegében az eredeti rend állt vissza. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy az Astralisnak ne legyen elég pontja Katowicére.

Az IEM Katowice mezőnye

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!