KRIMZ nélkül is bajnok lett a fnatic

KRIMZ nélkül is bajnok lett a fnatic

Három év után újra bajnoki címet szerzett a fnatic CS:GO-ban.

A fnatic kiütéssel nyert a BIG elleni döntőben tegnap este az Elisa Masters Espoon, ezzel megszerezték a trófeát, a 100 ezer dolláros fődíjat, valamint egy biztos helyet az IEM Katowice 2023-as kiadásán. Mindkét csapat beugróval jutott el idáig, mert KRIMZnek a keze sérült meg, syrsoN pedig elkapta a COVID-19-et. Ennek ellenére olyan csapatokon kerekedtek felül a versenyben maradt tagok, mint az Astralis, a Sprout, az ENCE, a Complexity, a HEET, a BNE vagy a GamerLegion. A fnatic győzelmével együtt egy hároméves nyeretlenségi széria szakadt meg, ugyanis a DreamHack Masters Malmö 2019 óta nem voltak elsők LAN-on fekete-narancs mezes játékosok.

A hendikeppek miatt izgalmasnak ígérkező döntő végül egy igen egyoldalú menet volt. A fnatic 16:4-re nyert Vertigón, majd 16:5-re Overpasson. A németek egyszerűen nem tudtak beindulni sem, egyedül Overpass első pisztolyköre után tudtak elhozni egy következő kört is. Ezt leszámítva néhány szerencsésebben alakult fegyveres kör landol a nevük mellett még a meccsen, de semmi több – a fnatic gazdasága szinte tökéletes volt két pályán át.

A győzelem után mezii, a fnatic irányítója adott interjút a HLTV-nek. Ebben elmondta, hogy syrsoN, pontosabban a dedikált AWP-s hiánya okozta a BIG vesztét, hiszen két olyan pályán játszottak, ahol ez a fegyver a legfontosabb pontja a védelemnek. Szerinte az is nagy különbség volt, hogy a BIG játékosainak pozíciói ebben a felállásban nem passzoltak annyira, míg a fnatic oldalán magabiztosságot láthattunk. Ezen felül mezii dícsérte Peppzort, aki remekül teljesített KRIMZ helyén. Továbbá kiemelte keita, roeJ és Samuelson szerepét az irányításban: a fiatal brit játékos szerint ők sokat segítenek neki, hogy a lehető legjobb legyen ebben a szerveren belül és kívül egyaránt.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!