FIFA: Furcsa körülmények között ért véget Damina döntős szereplése

FIFA: Furcsa körülmények között ért véget Damina döntős szereplése

Lezajlott az ESL FIFA Summer Cup döntője PC-n, az egyetlen magyar játékos furcsa körülmények között esett ki.

Mint ismeretes, egyetlen magyar részvevőnek, Daminának sikerült kvalifikálnia magát az ESL FIFA Summer Cup nagydöntőjébe (Itt írtunk Damina meneteléséről), ahol 8 kiváló játékos csapott össze szerte Európából. A német uralom ezen a kupán is jelen van, hiszen 4 játékosuk képviseltette magát a fináléban. Mellettük még volt egy finn, egy török, egy lengyel és persze hazánk színeiben Damina. Nem maga a díjazás amit Damina nyerhet a kecsegtető, hanem az, hogy itt van magyarként a döntőben.

Megkapta a lengyel versenyzőt, Carlo625-öt, akit a kvalifikációs kupa döntőjében sikerült megvernie már egyszer. Most egy rendkívül szoros 2:2-es meccs után aranygóllal nyert, de a mérkőzés bírája, Rees nem fogadta el az eredményről bemutatott képet bizonyítékként, és miután az ellenfél, Carlo is elmondta, hogy az első gólt Damina szerezte, még egy aranygólos meccset kellett játszaniuk, ahol persze már a lengyel nyert. Teljesen érthetetlen az admin döntése, hiszen elvileg Daminának kellett tovább jutnia. A hazai FIFA adminok és Damina is óvást nyújtott be, de feltehetően ez a végkimenetelt már nem fogja befolyásolni, marad az öröm, hogy egy magyar a döntőig menetelt.

Az elődöntőben már a lengyel is kiesett, de sikerült megszereznie a bronzérmet, míg a fináléban német házidöntőt rendeztek, amit végül Tofu óriási fölénnyel, 5-1-re nyert. 

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!