Gépet vennél? Itt a segítség!

Naponta felmerülő kérdés a játékosok között, milyen gépet építsenek a CS:GO mellé. Íme a megoldás, extra tanácsokkal kiegészítve!

PC összeállítások CS:GO-hoz:

Ha CS:GO a fő játékod és épp gépbeszerzés előtt állsz, remélem segítségedre lesz az alábbi cikk, hogy az igényeidnek megfelelő és ár/érték arányban is kedvező “vasad” legyen! 3 összeállítást avagy konfigurációt állítottam össze, s ezeken belül processzor illetve videokártya opciókat (hogy a márka hű, vagy egyiket-másikat jobban kedvelő olvasók igényeit is kielégítsem) Az alkatrészek kiválasztásánál, fő szempontjaim a következők voltak: jó ár/teljesítmény arány, megbízható gyártó, termékminőség, hogy kis hazánkban is könnyen beszerezhetőek legyenek, végül de nem utolsó sorban igyekeztem nem túl régi technológiákat felhasználó alkatrészeket összegyűjteni (elsősorban az alacsonyabb fogyasztásuk miatt, másodsorban hogy az összeállított “vas” 2-3 évig megbízhatóan szolgáljon) az árak tekintetében jól körülnéztem a piacon ismert hazai PC kereskedő árlistáin, a feltüntetett árak ezért afféle átlagárak, így tájékoztató jellegűek. 

Mielőtt nagyon belekezdenék, mindenképp kell szólnom pár szót általánosságban pár nagyon fontos komponensről:

  • Számítógépház: A ház egy nagyon fontos alapja a gépnek. Ezen sokan szeretnek spórolni, de szerintem nem érdemes, ha jól választunk akkor 3-5 évig elégedettek lehetünk vele, az esetleges bővítéseket, akár platformváltást is kihúzhatjuk vele. Fontos hogy jól szellőző (ha jó a szellőzés, hatékonyabb a hűtés, ha hatékonyabb a hűtés akkor csendesebb a gép), tágas (kényelmesen beleférjen minden komponens pl. extra hosszú videokártya) és jól szerelhető legyen (no comment), ezen felül ha vannak benne extrák az mindenképp jó, de az előbbi három szempont a lényeg. 8-30 ezer forint körüli tétel.

  • Tápegység (PSU): A tápegység a gép második legfontosabb alkatrésze, nagyon sok múlik rajta, nem érdemes spórolni vele, mert ha nem megfelelő a tápegységünk az a bosszankodáson túl akár súlyos meghibásodáshoz is vezethet. Két legfontosabb szempont a teljesítmény (a kellő teljesítmény meghatározásához érdemes segítségül hívni valami teljesítménykalkulátort, a web tele van ilyenekkel lásd google: “psu calculator”) illetve a hatásfok, amiről röviden csak annyit mondok, hogy válasszatok legalább 80%-os hatásfokút. Akárcsak a ház esetében, a tápegységre is érdemes többet költeni, szintén egy olyan darabja a gépnek, amit ha jól választunk ki, akár 3-5 évet is kiszolgálhat és 1 platformváltást is túlélhet. 10-20 ezer forinttal számolhatunk igényeink függvényében.

  • Processzorhűtő (CPU FAN): A processzorhűtő, szintén egy nagyon fontos komponens. A dobozos processzorokhoz ugyan legtöbbször kapunk egy gyári hűtőt, de ezek általában zajosak, ezért mindenképp ajánlatos az igényeinknek megfelelő processzorhűtőt beszerezni (ha jobb a hűtési teljesítmény, az megnöveli a processzor élettartamát, az alacsony zajszint áldásos hatásairól nem is írnék bővebben)

CS:GO Rookie - avagy a belépőszint:

A két konfiguráció, és azon belül a 2 videokártya opció hasonló teljesítményt mutat, ahol az egyik kicsit erősebb, ott drágább is. A rendszer a CS:GO minimális rendszerkövetelményét meghaladja, így kényelmesen játszhatunk rajta kedvenc játékunkkal, emellett mind irodai alkalmazások, mind multimédiás programok használatára kiválóan alkalmas, hogy ne csak egy funkciója legyen:

CS:GO Veterán - avagy a megbízható harcostárs:

Nevéhez híven masszív gamer PC. A CS:GO mellett gyakorlatilag minden mai játék elfut rajta, sőt, kezdő streamerek igényeit is bőven kielégíti:

Reméljük sikerült kicsit közelebb hozni, a sokak számára bonyolultnak tűnő gépépítést, és hasznos tanácsokkal tudtunk szolgálni a vásárlás előtt állóknak! A következő részben a profi streamer PC összeállítását mutatjuk be!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!