Botrány: csaltak a VB-n, kizárták a teljes kazah csapatot!

Botrány: csaltak a VB-n, kizárták a teljes kazah csapatot!

A franciák elleni siker úgy tűnik nem csak a jó játéknak köszönhetően esett a kazahok ölébe!

Mikor a címvédő franciákat kiejtette a meglepetéscsapatnak számító kazah együttes, a hír cunamiként söpört végig a közösségen. Hasonló gyorsasággal járta be az internetet, hogy az egyik válogatott játékos helyett igazából más volt a szerveren, és a csalás miatt a teljes csapatot kizárták, sőt el is tiltották két évre.

Az említett játékosról, zLex-ről ugyanis kiderült a meccs után, hogy lehetetlen volt a szereplése, hiszen a gépe közelében sem tartózkodott a mérkőzés idején. A jobb eredmény érdekében azonban átadta felhasználói fiókját a Gambit sztárjának, Dosia-nak, aki orosz létére ugrott a kazah csapatba.

A botrány kirobbanása után a VB szervezői azonnal intézkedtek, kizárták a csaláshoz folyamodott válogatottat, és két évre eltiltották őket a VB szerepléstől és minden más E-Frag rendezvénytől, Dosia ugyanebben a büntetésben részesült! A megüresedett helyre az általuk legyőzött Franciaország került be, akik így életben tartották címvédési esélyeiket.

Az ügy nem csak amiatt aggasztó, hogy Dosia és a többi Gambites vajon mekkora büntetésre számíthatnak klubjuknál, hanem egy érzékeny pontot érint a CS:GO online versenyeinek területén. A nick mögé rejtőző játékosokat ugyanis rendkívül nehéz nyomon követni, elképzelhető, hogy nem ez volt az első hasonló esetük a Gambiteseknek.

TETSZETT A CIKK? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!