Az elmúlt időszak legnagyobb meglepetését hozta az ELEAGUE döntője!

Az elmúlt időszak legnagyobb meglepetését hozta az ELEAGUE döntője!

Az Astralis sem volt képes megállítani NAF-ékat, az OpTic a második szezon bajnoka!

Szombat éjszaka rendezték az ELEAGUE második szezonjának döntőjét, ahol óriási volt a tét, hiszen a győztes csapat nem kevesebb mint 400 000 dollárt vihetett haza. Az Astralis és az OpTic harcolt meg a fődíjért, egy top 10-es együttes és egy meglepetéscsapat jutott el tehát a fináléig.

Az első map az Astralis választása, Train volt, ahol a dánok alaposan belehúztak, hiszen egészen a tizedik körig kellett várni az OpTic első pontjára. És bár a térfélcsere után az amerikai-kanadai-spanyol ötös megkezdte a felzárkózást, a tetemes hátrányt végül nem sikerült ledolgozniuk, így a nyitópályát az Astralis nyerte 16:9-ra.

Jöhetett az OpTic választása, Cobblestone, ahol nagyjából fordított felállásban nézhettük végig azt, mint az első mapen. Az észak-amerikaiak 7:0-ra, majd 11:1-re is vezettek, a dánokon pedig a térfélcsere sem segített, így végül 16:6 lett az eredmény tarikéknak.

Döntő map következett tehát, Overpass, melyen ezen a tornán egyik csapat sem kapott még ki korábban. A "félidőig" kiegyenlített csata zajlott, 8:7-es OpTic vezetésnél került sor a térfélcserére, T oldalon azonban szintén az észak-amerikaiak bizonyultak jobbnak: NAF ihletett formában játszott, 34 killel és +20-szal zárta a pályát, melyet végül 16:11-re nyertek meg.

OpTic 2:1 Astralis
Train (9:16), Cobblestone (16:6), Overpass (16:11)

EnVyUs, fnatic, mousesports, FaZe és végül az Astralis: ezeken a csapatokon verekedte át magát az OpTic, mindössze egyetlen mapet bukva az egyenes kieséses szakaszban, így ők lettek az ELEAGUE második szezonjának bajnokai!

Az OpTic eddigi legnagyobb sikere a november eleji Northern Arena 2016 megnyerése volt, most azonban rátettek erre egy jókora lapáttal, nem kis meglepetést okozva, hiszen top 10-es csapatok egész sorát utasították maguk mögé.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!