Kolento ezekkel a deckekkel próbálta menteni a Paladin becsületét

Kolento ezekkel a deckekkel próbálta menteni a Paladin becsületét

A decemberi hónap legjobbja a kézben buffolós mechanikából igyekezett minél többet kihozni.

Már tavaly ősszel is a gyengébb kasztok közé tartozott, a Mean Streets of Gadgetzan megjelenését követően pedig még inkább leszakadt az élmezőnyről a Paladin, melynél jelenleg csak a Hunter van rosszabb helyzetben a Hearthstone-ban. Ezt mutatják a számok is, hiszen az aktuális meta legfrissebb statisztikái szerint a ladderen használt deckeknek mindössze 2 százaléka Paladin.

Mindez persze nagyban "köszönhető" annak, hogy a kézben buffolós Grimy Goons-mechanika nem igazán vált be. A Cloud9 jól ismert játékosa, Kolento - aki egyébként decemberben az amerikai ladder első helyén végzett - nemrég mégis tett egy próbát a class-szal, és Rank 3-ról indulva sikerült kiütnie a Legendet, méghozzá két decket váltogatva.

Az első egy klasszikus Buff Paladin, ahol a Smuggler's Run, Grimestreet Outfitter, Grimestreet Enforcer trió igyekszik tápolni a kézben lévő lényeket (természetesen Don Han'Cho társaságában). Annak érdekében, hogy ezek minél hatékonyabban működjenek, Kolento semmilyen más spellt nem használ a deckben, és fegyverből is mindössze három darabot. És hogy miket tápol? Leginkább Tauntos (Sen'jin Shieldmasta, Second-Rate Bruiser, Psych-o-Tron, Wickerflmae Burnbristle, Tirion Fordring) és Charge-os (Argent Horserider, Argent Commander) lényeket, de az Acolyte of Painből és a Worgen Infiltratorból is nagyon komoly értéket lehet kisajtolni ezzel a mechanikával.

A másik deck egy Dragon Paladin, ahol a kézben tápolós felhozatal nagyja szintén megtalálható (ennek megfelelően innen is kimaradt a Consecration és a többi spell). A lényeg itt a már jól ismert (és jelenleg Priest és Warrior deckekben bizonyító) Dragon szinergia, melynek alapját a class-specifikus Dragon Consort mellett a Faerie Dragon, Twilight Guardian, Book Wyrm trió adja.

Persze ne legyenek illúzióink: nem a Paladin lett hirtelen jó, természetesen Kolento játéktudása is kellett a Legend rankhoz. Ám a fenti két deck is bizonyítja, hogy kellő munkával és ráfordítással szinte bármivel elérhetők a létra magasabb fokai.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!