Kibler elmondta, szerinte mi a baj most a Hearthstone-nal

Kibler elmondta, szerinte mi a baj most a Hearthstone-nal

A ladder-szisztémáról, a rotációról és a Pirate vonalról is beszélt a népszerű streamer.

Brian Kibler egyike a legnépszerűbb Hearthstone streamereknek és kommentátoroknak, így nem meglepő, hogy viszonylag nagy figyelmet kapott legújabb videója, melyben a játék jelenlegi helyzetéről beszélt.

Az időzítés nem véletlen, hiszen nemrégiben a Blizzard is külön kérdezz-felelek adást szentelt a témának - Kibler többek között az ebben elhangzottakra is reagált. Lássuk a legfontosabb meglátásokat!


A ladderről

Jó ötletnek tartja azt a felvetést, hogy Rank 15-nél, 10-nél és 5-nél is legyen egy határ, ahol már nem lehet visszaesni, illetve a Rank 5 alatti win streakeket is támogatná. Ez ugyan valamelyest csökkentené a Legend értékét, hiszen némileg könnyebb lenne elérni, ellenben növelné a kísérletező kedvet, ami összességében változatosabbá tenné a metát.


A rotációról és a Wildról

Kibler is úgy látja, hogy a Classic lapok túlságosan egyhangúvá teszik a metát, egész egyszerűen túlságosan sok az "örökzöld" lap, melyek sosem hagyják el a játékot. Kétféle lehetőséget lát: vagy sokkal kisebb Classic készlet kell, vagy marad a power creep, vagyis hogy az új lapok erősebbek mint a régiek. A kettő közül persze ő is inkább az előbbit támogatná, ugyanakkor hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan sokkal nagyobb támogatás kell a Wild formátumnak (versenyek formájában), hogy ne legyen akkora szívfájdalom a lapok kirotálása.


A Pirate vonalról

A Small-Time Buccaneer Kibler szerint a leginkább problémás lap az Undertaker óta, nagyobb gondnak tartja, mint Patches-t. Lehetne csökkenteni eggyel a lény sebzését vagy életpontját, de a STB+Patches kezdés szerinte így is túl erős maradna, pláne úgy, hogy az olcsó fegyverek alapból is ott vannak a játék legjobb lapjai között a sokoldalúságuk miatt, optimális megoldás pedg nem létezik ellenük - az Ooze-t sem tartja igazán jónak erre a célra. A legnagyobb probléma pedig talán az Kibler szerint, hogy bármilyen pakliba berakhatóak a kalózok, nem kell köréjük építeni a decket, ez pedig tovább csökkenti a meccsek változatosságát.

Ötletekkel és javaslatokkal bizonyára már eddig is tele volt a padlás a Blizzardnál, de alighanem a Kibler által hangoztatott dolgoknak is érdemes helyet szorítaniuk - kíváncsian várjuk, megvalósul-e belőlük bármi is a következő hetekben-hónapokban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!