Több ban, több hős? A válasz: igen!

Több ban, több hős? A válasz: igen!

Kérdéses volt a 10 bannos rendszer hatása a profi ligákra, most viszont kijelenthetjük, jót tett.

A hosszú évek alatt megszokott 3-3 tiltásos rendszert maga mögött hagyta idén a Riot Games és helyette bevezették az 5-5 tiltást csapatonként. Elsőre kissé vegyes fogadtatása volt, bár az alap elgondolást mindenki értette, több játszott hőst szeretett volna a Riot látni és azért mi sem fogjuk bánni. Ha más játékoknál bevált, mért ne működhetne itt is?

Miért van tiltás egy LoL meccs előtt és mi változik a 10 ban rendszerben?

Az már biztos, hogy jön a 10-es ban, de hogy mit is jelent ez profi szinten már nem annyira tiszta, lássuk mit hozhat?

Az EU és az NA LCS még nem indult el, a koreai LCK, viszont már két napja dübörög, de még hogyan! Hozzá kell tenni, hogy ők mindig is egy sokkal innovatívabb régió voltak, találkoztunk már pár érdekes pickkel hála nekik (season 3: Annie támogató, season 5: felső ösvény sújtás meta, season 6: Miss Fortune támogató stb.), de az, hogy pusztán két nap alatt 42 egyedi hőst láthattunk, ráadásul úgy, hogy még nem is játszott minden csapat, eléggé jó jel. Összehasonlításképp tavaly az NA LCS első két napján 37 egyedi hőst figyelhettünk meg ami kb. egy 13,5 %-os javulás és még messze van a vége.

Az új tiltási rendszer sokkal több gondolkodásra ösztönzi a csapatokat és edzőket, számban több eshetőségre kell felkészülniük, ez viszont azt is eredményezi egyben, hogy az eddigi megszokott rendszerben elképzelhetetlen választások megjelenhetnek. Nézzünk meg párat, ami meglepetésként érhetett minket.

Kezdjük egy egyértelműbb választással, a Ziggs ADC-vel. Solo que-ban láttuk, játszottuk és féltük őt, a kérdés az volt, hogy megjelenik-e a profi ligákban. Úgy tűnik igen, több alkalommal is megmutatta magát már az alsó ösvényen. Ha egy APC-vel rohangálsz lövész pozícióban, felszabadul a többi lane, hogy AD hőst válasszon.

Így kerül  újra képbe Jayce is, aki szintén többször felbukkant eddigi pihenője után, természetesen már az Istennők könnycseppje nélkül, így kiegyenlített lehet a kétfajta sebzés csapaton belül. Alapvetően inkább a középső ösvényre hozzák, topon annyira nem jellemző.

A méregfelhő is megérkezett az Idézők szurdokába, természetesen Singed-ről van szó, aki nem egy maratont futott már le egy-egy meccs alatt. A splitpush és a proxyfarming egyik koronázatlan királya egy győzelemmel mutatkozott be, a Dark Seal-ek száma pedig az egeket súrolta.

Másik újdonságunk Camille volt, aki egyszer átcsúszott a tiltási fázison, azonnal ki is választották. Vele szemben egy Jax próbálta felvenni a versenyt kisebb-nagyobb sikerekkel, de a felső ösvények egykori legrosszabb rémálma is nehézségekbe ütközött az immáron gyengített 7.1-es Camille-lal szemben.

A mid lane istene, Faker bemutatta nekünk Katarinát. Játéka az emberi szemnek szinte már követhetetlen volt, olyan gyorsan ugrált össze-vissza, látszott, hogy elég sokat használja őt a solo que-ban.

Pár érdekes hőst még felsorolnánk megemlítés szinten, akiket nem feltétlen mostanában láttunk, legalábbis a jelenleg betöltött szerepükben: Malzahar (támogatóként), Varus (lövészként), Taliyah (újra középső ösvényen, régebben támogatóként is használták), Ekko (szintén középen, a felső ösvény mellett), Corki (mid), Shyvanna (dzsungel). Reméljük, hogy ez a lista az EU és az NA LCS elindulásával csak bővülni fog.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.