Rekordot döntött az ELEAGUE Major nézettsége

Rekordot döntött az ELEAGUE Major nézettsége

Az egyidejű, egy csatornára vonatkozó nézettségi rekordot mától ez a Major döntő tartja a Twitch-en!

Megdőlt az egyidejű, egy csatornára vonatkozó nézettségi rekord Twtich-en. Ezt az oldal egyik vezető esport menedzsere erősítette meg Twitter fiókján a tegnapi döntő alatt:

891 389 ember tehát elég volt a rekordhoz, egy adott pillanatban még soha egyetlen Twitch csatornát sem néztek ennyien az esport története során. Az ELEAGUE azonban itt még nem állt meg! Nagyon nem!

A hihetetlenül izgalmas döntő végére a bűvös egymilliós határt is átlépte a közvetítés, és ehhez akkor még jött a többi Twitch csatorna és a TV-s nézettség, a vége pedig egy egészen elképesztő összeg!

A hivatalos adatok tehát összesen 2 200 000 nézőről számolnak be, csak a döntő ideje alatt! Elképesztő szám, főleg úgy, hogy mindkét adat egy és ugyanazon pillanatra vonatkozott. Ez ugyanis nem az összes egyéni néző, aki bármikor is bekapcsolódott, ez az összes Twitch csatorna és a TV számok ugyanakkor, a döntő végén mért pillanatnyi nézőszáma!

Ha valaki össze szeretné hasonlítani a korábbi adatokkal, a CS:GO történelem legelső Major tornája tökéletes kiindulópont ehhez. Íme a fnatic győzelmének pillanata a DreamHack 2013-ról:

Látható tehát, hogy a tizedik Majorra több, mint tízszeresére nőtt az online nézők száma, és ehhez még hozzájönnek az eseményt TV-n követő emberek. Egy unalomig ismert klisé jut eszünkbe, amit már mi is ezerszer leírtunk: jön az esport bumm! De az is lehet, hogy ez már az!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!