A képen látható hölgy az Astralis sikerének igazi kulcsa

Mia Stellberg neve nem sokat mond a CS:GO rajongóknak egyelőre, de reméljük hamarosan rá hivatkozik majd mindenki.

Tökéletes ez a kép az Astralis győzelméről! Minden rajta van, ami a sikerhez kellett, a keményen dolgozó játékosoktól a coach-on keresztül egészen Mia Stellbergig! De hogy miért is olyan fontos a gla1ve mellett a háttérben megbújó hölgy?

Dupreeh szó szerint így nyilatkozott róla:

"Sikerült elérnie, hogy meggyőzzük magunkat arról, igenis mi vagyunk a világ legjobbjai. Megtanított nagy nyomás alatt is jól teljesíteni, és arra, hogyan kezeljük a folyamatos terhelést egy versenyen. Rengeteggel tartozunk neki, nagyon sokat tanultunk tőle!"

Mia Stellberg a hagyományos sportok világából érkezett sportpszichológus, aki olimpiai bajnokokkal és többek között a finn jégkorongcsapattal is dolgozott. Furcsa véletlennek tűnhet az Astralis decemberi megtáltosodása, hiszen ELEAGUE döntőt, ECS győzelmet és Major győzelmet hoztak össze két hónap alatt, de ha megnézzük mikor érkezett a csapathoz Mia, már sokkal tisztább a kép. Így van, december legelején, épen a időben ahhoz, hogy rendet tegyen a srácok fejében!

A Na'Vi elleni feltámadás, a VP elleni kiélezett döntő igazolta, a sportpszichológus mekkora előny egy ilyen fiatal csapatnál, a srácok szerint Mia munkája legalább annyira kellett a győzelemhez, mint dev1ce AWP-je, vagy Xyp9x 1 HP-s fordítása!

Izgalmas lesz látni, hogy a hagyományos sportokban megszokott háttérmunkások hogyan szivárognak be az esportolók mindennapjaiba, és milyen fantasztikus eredmények születnek majd ezekből az együttállásokból!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!