Részletes infografika a Major statisztikákról

Részletes infografika a Major statisztikákról

A G2 jó szokása szerint ezúttal is elkészítette minden részletre kiterjedő összesítését, jönnek a legnépszerűbb mapok, az egyéni statok és a metajelentés Atlantából.

A G2 esports jó szokása szerint ezúttal is elkészítette minden részletre kiterjedő összesítését, számba vették a legnépszerűbb mapokat, a CT és T oldal közötti erőviszonyokat minden pályán, valamint az egyéni kategóriák legjobbjait!

A mapok választásán (bár ebben ugye a randomiser keze is benne van) jól látszik, hogy a jelenlegi pickek teljesen kiegyensúlyozottak a csapatok között. Nincs se kiugróan népszerű, sem pedig indokolatlanul elhanyagolt pálya a 7 versenymap között. A szórás persze nagy, hiszen Dust2-t csak 5 alkalommal láthattuk, míg Overpass 10-szer került reflektorfénybe.

Az oldalak megosztása érdekes képet mutat: Cache, Nuke teljesen 50/50 pálya volt a nyert körök szempontjából a Majoron, pedig előbbit inkább terror, utóbbit inkább CT pályaként ismerjük. Train és Overpass már inkább a támadóknak kedvez, de leginkább Mirage bizonyult a terrorok játszóterének. Az egyedüli pályák, ahol a CT-k vannak fölényben az Dust2 és Cobblestone, főleg előbbinél brutális az a közel 60%-os körgyőzelmi arány.

A játékosok egyéni statisztikái szintén érdekes képet mutatnak, a négy kategória közül bármelyik dobogójára ugyanis csak egyetlen egy döntőben is részt vett játékos került fel. Tarolt viszont flamie és a Na'Vi úgy általában, a csapat négy kategóriában három első és egy második helyet szerzett, amivel papíron a legjobb csapatnak bizonyultak. Nagy kár, hogy ezt a játékot nem papíron játsszák, így ez maximum szépségtapasz lehet a korai kiesésre GuardiaN-ék számára.

A teljes infografikát itt érhetetitek el.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!