Végre ezt is tudjuk: innen számolják ki a HLTV ratinget

Végre ezt is tudjuk: innen számolják ki a HLTV ratinget

A Major rájátszás statisztikái alapján kaptunk egy kis betekintőt, milyen szempontokat vesznek figyelembe az értékelés elkészítésénél!

A HLTV.org rating rendszerét szinte mindennap látjuk, de szinte alig tudjuk, mi mindent tartalmaz a lista, ami alapján végül ez az érték megszületik. Az oldal egyik társalapítója, egy Twitteren közzétett kép alapján megmutatta, mi mindennel számolnak, mire az algoritmus végén megszületik az eredmény:

Azzal persze, hogy az értékekkel hogyan számolnak, milyen egyenlet alapján jön ki a végső eredmény, már senki nem akartak untatni, így is elég tartalmas a felsorolás: körönkénti killek száma, körönkénti asszisztok száma, körönkénti halálok száma, K/D arány, megnyert 1vX szituációk, átlagos körönkénti sebzés, körre való hatásfok, visszatrade-elt halálok száma, külön CT és Terror oldali értékelés, egyszóval minden fontos adat, ami csak felmerül a játékon belül!

A Major rájátszást tartalmazó listáról egyébként a statisztikák szerelmesei több érdekességet is kiolvashatnak, jöjjön pár szembetűnő adat:

  • Az Astralis játékosai sokkal jobban teljesítettek támadó oldalon, a Terror értékek hármuknál is közel 0.2-vel jobbak, mint a CT értékek. Ugyanez igaz a VP-re, csak pont fordítva!
  • Magisk ugyan hamar kiesett, de a számok nyelvén a mezőny egyik legjobbja volt. Legtöbb sebzés, legjobb CT oldal, legjobb végső rating és majdnem minden körben egy kill!
  • A számok alapján valóban Kjaerbye volt a legjobb, a mezőnyben. A legjobb csapat az SK volt, a leggyengébb a FaZe, a játékosok közül pedig rain kapta a citromdíjat.
  • A csoportkör egyik legjobbja volt Edward, aki a playoffban viszont a csapat, és majdnem az egész mezőny leggyengébbévé vált.
  • Ha már Magisk, a fiatal dán CT oldala látványosan jobb, mint a Terror. A 0.66 és az 1.87 brutális különbség ezen a szinten. Ez a kettősség egyébként az egész North-ra igaz.
  • Az Astralis sikere a kilátástalan helyzetek megfordításában is kereshető, csapatszinten ők hozták a legtöbb clutch-ot. Néggyel többet, mint a döntőt elveszítő VP, a döntőben éppen négy kör volt az utolsó pályán a kettejük közötti különbség.

VIDEÓ: Az utóbbi évek legjobb Major versenye 6 percben

El sem hinnétek mennyi szép jelen fér bele 360 másodpercbe, Virre ismét nagyot alkotott!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!