Bizonyítékaink vannak, hogy az Astralis a legjobb CS:GO csapat a világon

Bizonyítékaink vannak, hogy az Astralis a legjobb CS:GO csapat a világon

Ezt a címét még decemberben kapták a dánok és azóta sem szeretnék azt elveszíteni.

Úgy tűnik, hogy a korábbi svéd és brazil CS:GO diktatúrát megdöntötték, a világ tetején most a dánok ülnek. Ha szigorúan a HLTV rangsorolását nézzük, akkor az Astralis 2016 December 12-én ült fel a trónra és onnan nem óhajtanak távozni. De miért ők a legjobbak? Például azért mert a legutóbbi 5 LAN rendezvény során két alkalommal a legjobb négyben voltak, háromszor a döntőig jutottak, amiből kétszer győztek is. Mellesleg az egyik egy major döntő volt. Lássuk tehát, hogy mik voltak ezek a tornák időrendben.

IEM Oakland 2016: November 16 - November 20

Irány Amerika, az oaklandi tornán a negyeddöntőig jutott az Astralis. Itt az SK állította meg őket, ahol két elég szoros mapon maradtak alul. A döntőt a NiP nyerte, aki az óta is keresi önmagát. A dobogó alsó fokán a Faze-el együtt 25.000 dollárt vihettek haza.

ELEAGUE Season 2: 2016 November 30 - December 3

Az Atlantában rendezett sorozat az egyetlen, ahol elvesztették a döntőt. Az Optic váratlan teljesítménye mindenkit meglepett, talán a frissen érkező gla1ve még kereste a csapattal az összhangot. Persze azért olyan csapatokon keresztül jutottak a döntőig, mint az SK és a NiP. A második helyért 140.000 dollárt kaptak.

ECS Season 2 Finals: 2016 December 9 - December 11

A nyolc csapatos versenyen, a csoportmérkőzések során és a döntőben is újra összefutottak az Optic-kal. De itt már megállíthatatlan volt az Astralis. A torna MVP-je Device lett, aki azt nyilatkozta, hogy elégtételt akartak az ELEGUE döntő miatt. 250.000 dollárt ért a revans, ami két sima mapon jött össze.

ELEAGUE Major 2017: Január 22 – Január 29

Nagy esélyesként érkezett Atlantába a csapat, legenda címmel. A negyeddöntő előtt Olofmeister is az Astralist jelölte meg az esélyesebbként, illetve több szakértő is az Astralist jósolta győztesnek. A világ két legjobb csapata mérkőzött meg a döntőben, ahol egy végletekig szoros meccsen egy hatalmas comeback-et követően nyert a dán szupercsapat. A legnagyobb trófea mellé 500.000 dollár járt.

DreamHack Masters Las Vegas 2017: Február 15 – Február 19

Csak pár napja lett vége a DreamHack Las Vegasi állomásának, ahol a dánok nem vallottak szégyent. Az a Virtus.pro győzte le őket, aki végül be is húzta döntőt. De a VP-SK-Astralis trió a dobogón jól mutatja, hogy a top3 csapat teljesítménye közel áll egymáshoz. 25.000 dollárt zsebeltek be.

Látható, hogy az elmúlt időben az Astralis LAN teljesítménye miként emelte fel a CS:GO csúcsára a csapatot. Nem mellesleg ezen az öt rendezvényen 940.000 dollárt lövöldöztek össze ezek az esportolók. Mindenesetre nincs még egy ilyen csapat jelenleg ilyen offline mérleggel.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!