A FaZe felért a csúcsra, hivatalosan is a világ egyik legjobbjai

A FaZe felért a csúcsra, hivatalosan is a világ egyik legjobbjai

NiKo és legénysége mindenkin átgázolt, és a csapat első komoly trófeáját nyerték Kijevben.

A FaZe együttese kiélezett csatában, 2:1-re legyőzte az Astralis ötösét a StarSeries döntőjében, ezzel pedig a csapat élete első komoly trófeáját és nem mellékesen 125 000 dollárt gyűjtött be. Számos sztorit lehetne keríteni a FaZe mostani győzelme mellé, hiszen nem csak a pályán, hanem azon kívül is eseménydús időszakon megy át a csapat.

NiKo érkezése úgy tűnik tényleg egy áldás volt az ötösnek, karrigan is visszavágott egy komoly döntőben egykori csapattársainak, a FaZe elégtételt vett a katowice-i döntőben elszenvedett vereségért, és még tényleg hosszasan sorolhatnánk, miért volt ez a győzelem több, egy szimpla sikernél.

A meccs persze a pályán dőlt el, hol ezúttal a FaZe volt a jobb, Mirage-on ugyan még 16:14-re a dánok nyertek, de aztán Nuke nagyon simán, 16:6-os eredménnyel elhozta az egyenlítést. A decider pálya Inferno lett, ahol 15:15 után hosszabbításban dőlt el a győztes kiléte, végül 19:17-re a FaZe húzta be a versenyt.

NiKo-ék főleg a nyitókillek tekintetében villogtak, a meccsen lejátszott 88 körből 53-ban volt övék a kezdeti előny, ami 60%-os eredmény a döntőben. Leginkább rain villogott ebben a szerepkörben 17 nyitóval, eredményesség tekintetében viszont kioShiMa és allu vitte a pálmát, egyaránt 80% fölött nyerték meg saját nyitó párharcaikat.

A legfontosabb párharcok a pályán a két entry, rain és dupreeh között zajlottak, illetve a két AWP-s, dev1ce és allu is gyakran tesztelték egymást, a meccs valahol ezeken a nyitó párharcokon mehetett el az Astralis-nak. Allu ugyanis az AWP-s találkozók 75%-át megnyerte a körök elején, míg rain 87,5%-ban hagyta helyben dupreeh-t, ha ők találkoztak elsőként.

Természetesen a számok és a tehetség mellett egy kis szerencse is kellett, a meccs végefelé a FaZe-nek szinte minden összejött, a decider pályán még a falak sem tudták megállítani őket:

Biztosan nem a füstön és dobozon történő kill miatt, de végül NiKo-t választották a torna legértékesebb játékosának, a statisztikákat látva ezzel szerintem kevesen vitatkoznának.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!