SKT Bang: Az USA jó baseballban, Brazília és Európa jók fociban, az e-sportot viszont Korea dominálja"

Bang nem köntörfalazott, megmondta kerek perec, hogy az LoL szcénát ők uralják, vagyis a koreai csapatok.

Egy majdnem tökéletes csoportkört zárt az SKT T1 a 2017-es MSI-n, mindössze két meccset vesztettek el, egyet a Flash Wolves-al szemben, a másikat pedig a Team WE ellen, ahol xiye Lucian-nel leckéztette meg Fakert. Így első helyen mehettek tovább az elődöntőkbe, ahol szombaton ismét a Flash Wolves lesz az ellenfelük, az egész világon az egyetlen olyan nem koreai csapat, aki már több ízben is fel tudta venni velük a versenyt.

EU > NA, a tavalyi döntő után idén a playoffba sincs ott Észak-Amerika

Aioween | 17/05/15 17:00 Már csak 4 csapat maradt az MSI-n, tegnap este búcsúzott a nagy elvárásokkal érkező TSM és a közönség egyik újdonsült nagy kedvence, a Gigabyte Marines is. A négy gárda, akik folytathatják a harcot az SKT T1, a Flash Wolves, a Team World Elite és a G2.

Az SKT-nek nagyjából mindegy, hogy hova megy, szinte mindenhol ők a közönségkedvenc, nem véletlenül, hisz nincs még egy ilyen sikerekkel rendelkező csapat a LoL történelmében. Az eddigi torna során a legkiemelkedőbb tag a dzsungelesük, Han "Peanut" Wang-Ho volt, aki a VB után csatlakozott hozzájuk, miután a tavalyi Rox Tigers-ből mindenki más csapatba ment. Tavaly még csak egy otp Lee Sin-ként tekintett rá a világ, de azóta kkOma szárnyai alatt rengeteget fejlődött. Vele és a csapat lövészével Bae "Bang" Jun-sik-el készítettek interjút.

A Flash Wolves elleni meccsre reflektálva, inkább nektek volt az egy rossz meccs, vagy a Flash Wolves volt nagyon jó?

Peanut: Mindkettő, eléggé alulteljesítettünk magunkhoz képest, a Flash Wolves pedig az egyik legjobb formáját hozta.

Bang: Több hibát követtünk el a megszokottnál, egyértelműen jobbak voltak, mint mi.

A Flash Wolves elleni vereség után kicsit sem tartottatok attól, hogy esetleg veszélybe kerülni az MSI címvédés?

Bang: Függetlenül attól, hogy nyerünk, vagy vesztünk, nagyon sokat tanulunk ezekből a meccsekből. Nem hinném, hogy egy vereségből feltétlenül többet lehetne tanulni. A győzelmeinkből is legalább annyit tanulunk. Annyira nem viselt meg minket az ellenük elszenvedett vereség és nagyon szívesen küzdenénk meg velük újra, hogy bizonyítani tudjunk magunknak. (Azóta már a csoportkörök befejeződtek és az SKT a Flash Wolves-al játssza az egyik elődöntőt egy Bo5 keretein belül, május 20-án, szombaton - a szerk.)

Miért ennyivel jobbak a koreaiak bárki másnál?

Peanut: Nagyon fiatal korban lehetőségünk van már szinte bármilyen játékkal játszani, így sokkal könnyebben adaptálódunk, mint mások. A másik dolog az, hogy a koreaiaknak még kötelező sorkatonaság van, így ez is egy extra motiváció, hogy jobbak legyünk.

Bang: Hasonlóan, mint ahogy az USA jó baseball-ban, Brazília és Európa jók fociban, az e-sportot Korea dominálja. Ennek a legfőbb oka pedig az, hogy számítógépes játékokon nőttünk fel és már nagyon korán elkezdünk játszani velük. Keményen játszunk és nagyon nagy a versenyszellem mindenkiben.

Ami a Sona választást illeti a TSM-el szemben...

Bang: Sona egy olyan hős volt, akivel már régebb óta készültünk, még az LCK döntőjére is, de ott nem volt lehetőségünk használni őt. Azért választottuk Sona-t, mert egy jó válasz a Karmára, főleg úgy, hogy sok másik támogatót tiltottak, ami jó lett volna ellene. Sok más meglepetés választásunk van még, amiket remélünk, hogy lesz lehetőségünk megmutatni.

Peanut Banghez: Milyen érzés a második legjobb Lucian-nek lenni az SKT-ben?

Bang: Streamelés közben játszottam egyet Huni ellen és... hát ha nem kapok egy másik esélyt, hogy bizonyítsak, akkor el kell fogadnom a sorsom.

Azt azért jó látni, hogy komolyság mellett néha egy kis szórakozásra és poénkodásra is jut idejük.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!