LoL témájú vidámparkot terveznek Kínában

LoL témájú vidámparkot terveznek Kínában

League of Legends alapú vidámparkot tervez a Riot Games tulajdonosa, a Tencent.

Ha vidámparkokról van szó, a legtöbb embernek talán még mindig a Disney Land jut eszébe, amiből több is található már a világon. A League of Legends globális sikereit és növekedését nézve viszont simán megalapozott lehet egy ilyen témájú vidámpark is, legalábbis a Tencent így gondolja. Nem véletlenül, mivel több mint 100 millió aktív játékosa van a LoL-nak világszerte, amire bőven lehet építeni. Ezeknek a játékosoknak a 85%-a 16 és 30 év közötti, a közönség tehát adott.

Igazi gálát varázsolt a WiLD és a THR a Telekom Hajón

Uacute;jabb mérföldkőhöz érkezett a hazai gaming és esport rendezvényszervezés, ugyanis május 12-én sikeresen lezajlott az első Telekom Hajó esemény. De hogy milyen is volt valójában? Részletek a cikkben!

Talán ezért gondolták úgy, hogy eljött az idő egy League of Legends vidámpark megépítésére. Ezt a bejelentést múlt héten tették meg, miszerint egy kisebb "játék várost" szeretnének felhúzni Wuhu városának támogatásával. A tervek között szerepel egy e-sport park, e-sport egyetem, egy kulturális és kreatív művészeteknek szentelt rész, egy animációs részleg és egy technikai újdonságokat bemutató közösség is, végezetül egy felhő alapú adatközpont is. 

Hogy mindez miként fog kinézni, még nem tudni, az viszont már a tervekből látszik, hogy elég magasra teszik a lécet és nem egy sima LoL karakterektől hemzsegő hullámvasút központot szeretnének építeni. Egyelőre még nem sok részletet osztottak meg és a határidő sem nyilvános, valószínűleg még elég kezdeti stádiumban van a projekt, az elhatározás azonban komoly. Természetesen az e-sport egyetem már önmagában is egy nagy újítás lenne, de a legtöbb LoL-ost inkább a hullámvasútak és egyéb játékok fogják érdekelni. Indokolatlan mennyiségű Poro, Yordle és persze Tibbers is várhat ott ránk.

Érdemes elgondolkozni a lehetőségeken, mivel azokból rengeteg van. Rek'Sai és Taliyah ultija egy jó alapot adhat pár hullámvasútnak. Félelmetesebb részeket is fel lehetne húzni, amiket Fiddlesticks, Nocturne vagy akár Kalista köré lehetne építeni. Poppy kalapácsával lehetne erőpróbát is tartani, hogy ki képes a kis súlyt felütni a csengőig, a kalapács természtesen kétszer akkora lenni, mint mi.A League eddigi történelméből több ikonikus pillanatot lehetne újrajátszani, úgy mint Faker Zed vs Zed play-e Ryu ellen, Insec Lee Sin rúgása Yellowpete ellen, vagy xPeke backdoorja az SK ellen. Mindezeket életnagyságú valós pályán, személyesen, vagy akár eltölthetnénk egy egész napot a Fnatic bokorban, ahol xPekéék régen olyan szívesen várakoztak óvatlan célpontokra. 

Jelenleg még ez csak egy bejelentés, elég kevés részlettel, de ha már vették a fáradtságot, hogy bejelentsék, biztosan lesz ebből az egészből valami, a pénz nem jelenthet problémát. Ne felejtsük el a Tencent a világ egyik, ha nem a legnagyobb többek között játékkiadója, internetszoláltatója és lényegében minden ami a számítógépes világhoz köthető.

Ti milyen hullámvasútakat és játékokat találnátok ki?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!