"Van egy szakadék a világ és Korea között, meg egy Korea és az SKT között" - Deficio interjú

Deficio örül a NiP érkezésének, de nem tudja mit érhetnek el. Emellett beszél arról is, hogy mi történt az MSI-on.

A Ninjas In Pyjamas a 2017-es nyári szezonban visszatért az LCS-be. Talán még emlékeztek rá, hogy Martin „Deficio” Lynge is abban a csapatban játszott, mégpedig support szerepben. Ezen okból, a TheScoreesports egy interjút készített vele, ahol szó volt a NIP esélyeiről, a visszatérő amerikai álomcsapatról és a LoL ligák közötti erőviszonyokról.

Izgatott vagy, hogy a NiP visszatért az EU LCS-be?

Nagyon örülök neki, hogy visszajöttek, nem azért mert régen ott játszottam, hanem mert a szervezet egy nagy múltú patinás e-sport csapat, erős skandináv gyökerekkel. Mindig, amikor egy ilyen szervezet érkezik az LCS-be, akkor velük együtt a rajongók is jönnek. Az európai nézők nagyon nemzettudatosak, de nem csak a honfitársaiknak tudnak szorítani, hanem az összes európai csapatnak, ha világversenyről van szó.

Milyen volt az élet a NiP menedzsere/edzőjeként?

Nagyon szerettem velük dolgozni. HeatoN, a csapat tulajdonosa, nagyszerű főnök, akin folyamatosan érződik, hogy csak a játékosok érdekeit tartja szem előtt. Már régen nem dolgozom velük, de remélem ez a mentalitás máig megmaradt.

Veterán sztárokban dúskáló csapat állt össze az NA Challenger Series-re!

Aioween | 17/06/02 18:30Imaqtpie, Dyrus, Scarra, Voyboy, Shiphtur. Öt olyan név, amit valószínűleg nem nagyon kell senkinek bemutatni. El tudjátok képzelni őket egy csapatban? Jobban teszitek ha igen. Az öt veterán ugyanis összeállt az Echo Fox Challenger csapatának égisze alatt és céljuk nem más, mint az amerikai Challenger Series meghódítása.

Nemrég láttuk, hogy az Echo Fox összerakott egy Challenger Series csapatot, tele régi nagy nevekkel az LCS-ből.

Neked nem fordult még meg a fejedben, hogy valamikor visszatérj?

Hehe, nem. Nagyon boldog vagyok kommentátorként és már nem akarok a legmagasabb szinten játszani. Emellett pedig egyedül Lucian-nel és Twitch-el tudok normálisan menni mostanában, a többi hősnél nagyon gyatra a teljesítményem.

Szerinted, hogy szerepel majd a NiP?

Mielőtt elindult volna a szezon, nem sok jót vártam tőlük. Nem tudtam mire számíthatok Nagne-tól, aki eddig az LSPL mélyén ragadt és HeaQ, Sprattel no meg Shook sem számított soha kiugró tehetségnek. De ettől függetlenül a Fnatic ellen szépen állták a sarat, jobbak voltak, mint amit vártam.

Ha lesz egy jól működő edző gárda mögöttük, akkor azt hiszem, lehet esélyük az olyan csapatok ellen, mint a Misfits vagy ROCCAT és harcba szállhatnak a csoport harmadik helyért, bár szerintem a Misfits lesz a harmadik.

Volt olyan meccs az első héten, ami meglepett?

Az egy kicsit váratlanul ért, hogy az olyan kisebb csapatok, mint a Misfits vagy a Splyce a vártnál is gyengébben teljesítettek. Az H2K és Fnatic gyakorlatilag bedarálta őket. Persze azt hozzátenném, hogy ez a két csapat szerintem ott lesz a legjobbak között.

Melyik volt e kedvenc összecsapásod?

Az UoL vs Vitality 2. köre, de csak azért, mert egy Zac került a csapatba. Maga a választás nagyon vicces és a játék előtt valaminek nagyon balul kellet sikerülnie, hogy Zac Xerxe-hez kerülhetett.

Mi a véleményed az Európa MSI szerepléséről?

Amit a G2 csinált a rájátszásban az egyszerűen fantasztikus volt és nagyon büszke vagyok rájuk. Örülök, hogy ennyit tudtak fejlődni a bajnokság alatt és elfoglalták a helyüket a legjobb csapatok között. Egyébként a verseny nagyszerű volt, köszönhetően a Gigabyte Marines és a WE csapatának. A GM mindenkit meglepett azzal, hogy kijutott a csoportkörből. A WE pedig sokszor csodálatos meccseket játszott, főleg Condi teljesítménye volt kiemelkedő. Jó volt látni, hogy ennyi potenciál van ezekben a csaptokban.

Szerinted csökkent a teljesítmény-különbség a csapatok között?

Nos…, nem is tudom. Baj ezzel az, hogy nem csak egy szakadék van, hanem kettő. Egy van a világ és Korea között, egy pedig Korea és az SKT között.

A G2-nak lett volna esélye mondjuk a KT vagy a Samsung ellen? Nem tudhatjuk, bár az SKT játékosai azt mondták a G2 jobb volt, mint a már említett két csapat. Ettől függetlenül szerintem nem, sajnos Korea még mindig dominálja a versenyt. A G2 és a top csapatok most visszamennek a saját régiójukba és sokkal gyengébb környezetben gyakorolnak majd és a Worlds előtt megint mindent újra kell majd tanulniuk. Ahhoz, hogy egy régió fejlődni tudjon, egy csapatnál több kell, aki világszínvonalon van.

Nektek mi a véleményetek, utol fogja valaha érni a nyugati világ a koreaiakat LoL-ban?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!