Perkz:

Perkz: "Láttuk a győzelem lehetőségét, aztán kikaptunk"

Perkz mesélt az SKT elleni MSI döntőről, ahol a G2 keményen felvette a kesztyűt az SKT-vel szemben. Ráadásul képes volt "ledugni egy brokkolit" Faker torkán.

Nem régiben a G2 midesét, Perkz-t kapták el egy rövid interjúra, és faggatták őt a közelmúltban történt versenyekről, elsősorban természetesen az MSI-ról, illetve valamelyest a magándolgairól. Sok érdekességet osztott meg a közönséggel, többek között azt is, hogy mely csapatokat tartja nagy esélyesnek ezúttal. Íme:

Milyen volt az MSI? Hogy érezted magad?

"Az MSI nagyszerű volt. Megmutatta számunkra, hogy az a rengeteg munka, amit abba fektettünk, hogy a legjobbak közé emelkedjünk, kifizetődött. Sikerült eljutnunk oda, hogy meccset nyerjünk a világ a legjobb csapata, az SKT ellen, és ez az, amiért a tavaszi szezon kezdete óta gyakoroltunk. Az MSI vége kicsit keserédes hangulatú volt, mert nem voltak nagy elvárásaink, nem hittem, hogy nyerhetünk az SKT ellen. Aztán elkezdtük az első meccset és Faker folyamatosan meghalt.

Lesújtva érezték magukat, mi pedig nagyszerűen játszottunk, csak voltak sajnos hibáink, amiket ők megtudtak büntetni. Szóval az első meccs után tudtuk, hogy képesek vagyunk nyerni, ettől pedig nagyon belelkesültünk. A második meccs után, amit megnyertünk, hihetetlenül motiváltak lettünk. A harmadik mérkőzés nagyon szoros volt, a negyedik viszont abszolút snowball effektus volt, rengeteg hibát ejtettünk. Nyilvánvalóan jobb csapat az SKT, de attól még keserédes volt, hiszen megláttuk a győzelem lehetőségét, aztán kikaptunk. Keményebben kell gyakorolnunk ebben a szakaszban, hogy felkészüljünk a világbajnokság Bo1-es összecsapásaira, amiből csak 6 lesz, nem pedig 10, így még nagyobb nyomás nehezedik ránk."

Hogyan változott a rajongók támogatása az MSI óta?

"Jó érzés volt visszatérni a saját régiónkba, nem éreztünk szégyent a vereség miatt. Sokat gondolkoztam azon, hogy miért kapunk ennyi gyűlöletet, és arra jutottam, hogy az emberek nem látják át, mennyi munkát fektetünk mi mindebbe. Tavaly a világbajnokságra és az MSI-ra is rengeteget készültünk, de akkor elbuktunk – nagyon rosszul játszottam, és ezután mindenki gyűlölt minket. Idén aztán megnyertük a tavaszi szezont, részt vettünk az MSI-on, ahol átgyalogoltunk a Team WE-n, és megmutattuk, hogy mit tudunk. A második legjobb régió lettünk, ez pedig rengeteg rajongót hozott vissza."

Visszavonultál egy kicsit a színpadról nem olyan rég, miért nem tudtál játszani?

"Sajnos nagyon beteg lettem. A tünetek már az MSI alatt elkezdődtek, és néhány nappal később, ahogy hazaértem, le is betegedtem. Szükségem volt egy kis pihenésre, nem csak fizikailag, mentálisan is. Nagyon örülök, hogy végül nyertünk, hogy a távollétem nem okozott problémát. Három beugró emberrel sikerült nyernünk, ami hatalmas meglepetés volt, mindannyian nagyon jól játszottak. Kicsit furcsa is volt, hiszen az elmúlt két és fél évben most először volt valaki más a G2 középső ösvényén. Érdekes volt nézni, ahogy a csapatom nélkülem játszik, de nagyon jól éreztem magam közben, nagyon szurkoltam, hogy nyerjenek. Minden alkalommal, amikor csináltak valami play-t izgultam, mert szinte egyszer sem álltak össze mindannyian, de nagyon örültem, hogy ilyen jók voltak."

Nagyon jól játszottál Fakerrel szemben, de milyen volt Caps ellen, akit sokan baby Fakernek hívnak?

"Nos, ez a becenév eredetileg tőlünk származik, a profik kezdték el egymás között így hívni. Végül aztán a kommentátorok ráragasztották és így indultak el a memek is. Úgy gondolom, Caps egy jó játékos, de nagyon nehéz most ténylegesen megítélni. Mielőtt a tavaszi szakasz elkezdődött, azt gondoltam őrülten jó lesz. Amikor az első héten játszottam ellene, volt néhány jó megmozdulása, de alapvetően nem játszott jól. Következő alkalommal könnyű dolgom volt ellene, de most sokkal jobban játszott. Szerzett LeBlanc-al egy solo gyilkosságot, ami nagyon felvillanyozta őt. Jó játékos, nagyon érdekes lesz látni a fejlődését és úgy gondolom, hogyha sok munkát fektet bele, kiemelkedő is lehet."

Lucian-el játszottál a NiP ellen, ami nem egy hétköznapi választás, mi az amiért ő jó lehet a középső ösvényre is?

"Sokat játszottam vele az MSI óta, de színpadra még nem vittem. Nagyon erős volt az alapján, amit láttam, és gondoltam megnézem, hogy még mindig olyan jó-e. Nem tudtunk sokat gyakorolni, és most számomra annyira nem is kedvez a meta, szóval alkalmazkodni kellett. Úgy gondolom, Lucian egy biztonságos választás, hogyha nem látod az ösvény ellenfeled, illetve, ha van AP a csapatodban, tökéletesen működhet. De neked is jónak kell lenned vele, mert az ösvény fázisa nagyon egyszerű, a csapatharcok viszont mechanikailag összetettek. Okosan kell játszanod és tisztelned kell az ellenfeled, hogy maximális nyomást gyakorolhass rá. Amikor elhoztam a NiP ellen, csináltam egy hibát, és a Tahm Kench ultinak köszönhetően meghaltam. Régóta nem játszottam Tahm ellen, és nem tiszteltem eléggé. Lucian az a hős, akivel ha hátrányba kerülsz, nem sok mindent tudsz csinálni. Nem egy mágus, akivel ez esetben visszább húzódsz és csendben farmolgatsz. Lucian wave clearje nem olyan hatékony, így könnyen elhozhatják a tornyodat. Ez a karakter nagy gyengesége."

Melyik csapatot tartod a legerősebbnek ebben a szezonban?

"Nehéz megmondani, amíg nem játszunk a B csoportban lévő csapatokkal is, de a Fnatic és az UOL az élen járnak. Az H2K, a Splyce, és a Misfits meglepetések lehetnek, nehéz megjósolni, hogyan alakulnak majd. De egyértelmű, hogy a Fnatic és az UOL okozhatnak számunkra még nehéz pillanatokat."

Perkz-t következő alkalommal június 16-án, pénteken láthatjátok játszani a Misfits csapata ellen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!