Zajlik az élet a Rocket League-ben - friss hírek!

Zajlik az élet a Rocket League-ben - friss hírek!

100 ezer az NBC-nél 75 ezer az X-Games keretein belül nomeg Rick és Morty, erősen indítja a nyarat a PSyonix.

Az NBC és az ESPN képernyőre viszi a rakéta autókat

A hónap elején az RLCS döntője a vártnál is több embert ültetett le a képernyők elé. A hivatalos adatok alapján az összes megtekintési idő meghaladta a 2,5 millió órát, ami azon a hétvégén megduplázta az NA LCS heti fordulójának eredményeit. A Rocket League az utóbbi egy évben tudta hozni a stabil nézőszámot, ami persze nem éri el a nagy bajnokságok adatait, de a hirdetőknek annyira elég volt, hogy felfigyeljenek az új hullámra. A vonzerő pedig abban rejlik, hogy a játék nem arról híres, hogy a végletekig bonyolult lenne, a meccsek pörgősek, tele vannak akcióval és egy olyan néző, aki soha nem látott még ilyet, nagyon könnyen megérti, hogy miről van szó. Emiatt pedig az NBC és az ESPN is úgy döntött, hogy több ezer dolláros versenyt indít, amit a kábel tévén is közvetítenek majd.

Az NBC a júliust egy 100 000 dolláros versennyel indítja majd és a csatorna tervei alapján nem korlátozzák majd a nevezőket, amatőrök és profik egyaránt jelentkezhetnek. A kvali első körei még nem kerülnek  adásba, de augusztustól már minden összecsapás egy profi stúdióból érkezik majd az amerikai otthonokba. Rob Simmelkjaer az NBC sportért felelős igazgatója a következőket mondta arról, hogy miért döntöttek a Psyonix játéka mellett:

"A Rocket League az e-sportok egyik legütemesebben fejlődő ágazata és az e-sport már egy olyan trend, ami mellett nem lehet elmenni, aki most nem indítja el a saját programját, az végérvényesen lemaradhat."

A fenn elhangzottakat mi sem támasztja jobban alá, hogy pár nappal az NBC bejelentése után az ESPN is bedobott egy bombát, hogy ők idén a játékot az X Games-re viszik és a gördeszka és BMX versenyek között a Rocket League is képernyőre kerül. Az összedíjazás egy picit szerényebb, de azért még mindig 75 000 dollár kerül majd kiosztásra a legjobbak között.

Rick és Morty beveszi az arénát

A játék pedig nemsokára ünnepli a második születésnapját és ebből az alkalomból a Psyonix és az Adult Swim készül egy meglepetéssel a játékosoknak, azaz Rick és Morty kerül majd az autókra. A két karakter antennaként lesz majd elérhető és a rajzfilm különböző karakterei alapján kalapokat és tetődíszeket is lehet majd szerezni. Ezen kívül lesz Rick és Morty turbo boost, a felniken is visszaköszönnek majd és a fejlesztők ígérete alapján ez még nem minden.

A legjobb hír pedig, hogy  az új nyalánkságok már július 5-én elérhetővé válnak és a szett összes darabját meg lehet majd szerezni teljesen ingyen, csak játszani kell majd értük. Azt persze hozzá kell tenni, hogy az ilyen módon szerzett item-ek esési lehetősége teljesen random, szóval érdemes lesz kicsit imádkozni RNJesus-höz.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!