Exileh:

Exileh: "Az NA régió kuka jelenleg"

Sokan izgatottan várják már az összecsapásokat, mi magyarok pedig külön izgulhatunk az UOL-ért, hiszen ott az egyetlen magyar játékos. Lássuk mit gondolnak a saját esélyeikről!

Ahogy azt már tudni lehet, összesen hat, azaz régionként 3-3 csapat méri össze tudását az EU-ból és az NA-ból a Rift Rivals keretein belül. Eddig is voltak szünetek az LCS-ben, ezeket a Riot szándékosan építette bele a programtervbe. Ezeket a heteket az idei év elejéig még az ESL szervezésében álló IEM-ek töltötték ki leginkább, de mostantól változnak a dolgok, nem lesz LoL az IEM-en belátható időn belül.

Melyik régió lehet esélyesebb a Rift Rivals-on, EU vagy NA?

Aioween | 17/07/04 13:34Ma még a függetlenség napja van az USA-ban, de holnap már kezdődik a Rift Rivals és egymásnak esik a két rivális régió, vajon ki fog győztesként hazatérni? A függetlenség napja is az EU-tól való elszakadást jelképezi az amerikaiak számára, de ezúttal a három top NA csapat ezt az ünnepet az öreg kontinensen töltötte már nagy valószínűséggel.

Az alapötlet nagyon egyszerű, olyan összecsapásokat biztosít nekünk a Riot, amiket csak nagyon ritkán láthatunk, pedig a hype nagyon nagy körülöttük, elég ha csak Európára és Észak-Amerikára gondolunk, de ugyanígy felhozható példaként a koreai és a kínai régió is. A VB pontozását nem befolyásolják ezek a versenyek, de szép kis summát lehet kapni érte, no meg valamit, amit a másik orra alá lehet dörgölni.

Erre a célra törekedik többek közt a Unicorns of Love is, akik elég reális eséllyel indulhatnak, ha azt nézzük. Saját régión belüli csapatokkal nem kell összemérniük tudásukat, így a tavaszi G2 elleni döntő mondhatni irreleváns, csak az NA csapatokat kell lenyomni. Az UOL a története során már nem egyszer tréfálta meg az amerikai csapatokat, elég ha csak a San Jose-ban rendezett IEM-re gondolunk, vagy a tavalyira, amit Oakland-ben szerveztek, ott a végső győzelem is az övék lett, miután a döntőben megverték a Flash Wolves csapatát. 

Köztudottan az UOL minden egyes alkalmat megragad arra, hogy gyakoroljon és valami újat tanuljon, erre pedig a legjobb lehetőségek a nemzetközi tornák. Többen is panaszkodtak odaát, hogy az NA csapatoknak ez annyira nem kedvez, hogy ide kell utazniuk, mivel kevés idejük lesz kipihenni a fáradalmakat itt és majd ott is ha visszatérnek. Erre viszont az a válasz, hogy ha nagy siker lesz a rendezvény, jövőre valószínűleg pont fordítva lesz, vagyis az EU csapatok utazhatnak át az Atlanti-óceánon. 

Exileh úgy gondolja, hogy egyértelműen nálunk van az előny. 

Nem nézek minden egyes NA LCS meccset, de az alapján, amit eddig láttam, az EU régió sokkal erősebb most náluk, főleg macro szinten a mid game-ben. Ezen felül azt gondolom, hogy a választási sorrend elég furcsa náluk, nem igazán értjük még. Gondolom több mindenre fény derül, ha már elkezdődött a torna.

Leginkább a Cloud9-ban játszó Jensen, és a P1 színeiben lévő Ryu miatt izgatott Exileh. 

Nagyon régóta nem játszottam ellenük. A probléma az, hogy jelenleg elég gyengén teljesítek, így nagyon oda kell figyelnem, hogy a szembetűnő gyengeségeimet kiküszöböljem. Úgy érzem képes leszek rá. 

Azt is hozzátette, hogy szerinte az UOL fogja megnyerni a tornát mert:

... ami agyunk felsőbbrendű az övékéhez képest és több, valamint nehezebb számolásokra vagyunk képesek. Az NA régió kuka jelenleg.

Bár elég nagyképű kijelentéseket tett az amerikai régióról, ha a statisztikákat nézzük, Észak-Amerika jelenleg előttünk áll ami azt illeti. Tavaly a CLG 2-0-ra verte a G2-t az MSI-n, illetve a TSM kétszer is megverte a Splyce-t. A legutóbbi MSI-n a TSM kikapott a G2-től, de ezúttal ott lesz náluk Doublelift is, ami azért javíthatja az esélyeiket. 

Ha már a thrashtalk-nál járunk, PerkZ sem kímélte az amcsikat. Tweetben is kiemelte, hogy szerinte az NA csapatok egyetlen egy meccset sem fognak nyerni az európaiak ellen és alig várja, hogy elverje a "visszavonult" EU mideseket. Ne felejtsük el, hogy mind Jensen, mind Bjergsen európaiak és bár Ryu koreai, ő is eltöltött egy kevés időt nálunk játékosként.

Összességében tehát az EU csapatok magabiztosak, sőt mi több Exileh úgy gondolja, hogy a végső győzelemre is van esélyük. Idővel kiderül.

Van valóságalapja is annak, amit mond, vagy ez csak sima nagyzolás, ahogy azt már megszokhattuk?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.