TJ Sanders és a top 10 -

TJ Sanders és a top 10 - "Tök jól működik a Miracle és a Dragon Priest"

Ki lehet ütni a legendet Priesttel is. Mutatjuk, hogy mit használt Sanders, hogy a top 10-be menjen.

TJ Sanders már évek óta kibérelt magának egy helyet a kommentátori asztalnál, ha Hearthstone versenyről van szó. Láthattuk már, ahogy középkori lovagpáncélban tolta végig az adást és azt is, ahogy élőben bontakozik ki közte és Thatsadmirable között a bromance. De azt már kevesen tudják róla, hogy ő is a legjobb játékosok között van a világon és hónapról-hónapra jó eredményeket ér el a ladderen. Legutóbb a top 10-ig jutott az NA szerveren, nemrég pedig a Vicious Syndicate csinált vele egy interjút arról, hogy mivel játszik mostanában szívesen, mi a véleménye a mostani metáról és mit jósol a jövőre nézve.

Nemrég írtál arról Twitteren, hogy erősen nekifeküdtél a rangsorolt meccseknek és nemrég sikerült is betörnöd a top 10-be. Milyen paklikat használtál?

Szinte csak Priestet, abból is Miracle-t és Dragon-t. Letoltam pár Murloc Paladin kört is, mert nagyon sok Quest Rogue jött szembe, de egy idő után hagytam azt is.

Volt valami titkos vagy szokatlan tech lap, amit csak azért pakoltál be, hogy legyen egy ellenpólusod a meta paklik ellen?

Igazából nem mondhatnám, hogy valami nagyon szokatlan került volna az összeállításomba. A Miracle Priestben próbálkoztam Dirty Rat-tel, hogy a Quest Rogue-t egy kicsit kibillentsem, de egy idő után rájöttem, hogy annyira nem jó. Túl sok variáns van abban a deckben, hogy egyszerűen lehessen megverni. 

Itt most teszünk egy kis kitérőt és megnézzük a két paklit, amit TJ használt a létra tetején, először jöjjön az összeállítás:

   

Miracle Priest

A pakli nem sokban különbözik a Control Priesttől. Nagyjából két utat hagy magának, hogy legyűrje az ellenfelét. Az egyik lehetőség a Shadow Vision + Un'Goro Pack kombó, amiből durva értékeket próbál kinyerni. A másik pedig a Lyra + Radiant Elemental + végtelen spellek, amiből megint csak az értékkinyerés áll a középpontban. Összegezve, a két pakli akkor ékeskedik, ha a játék lassabb, ha sikerül kibekkelni a köröket addig, amíg elég manánk van a nagy kombók kijátszására.

Dragon Priest

Tavaly ez az archetípus a legjobbak között volt, azonban már az év elején, az új kiegészítő előtt elkezdték temetni, mivel tudtuk, hogy sok lap rotál majd ki belőle. Aztán érkezett egy Drakonid Operative, ami egyszerűen durván erős, de sokan azt gondolták, hogy ez nem lesz elég a kiesők mellett. Na itt jött az első tévedés, a lap magában elég arra, hogy paklit építsenek köré. Nem lehet azt mondani, hogy Tier 1 lenne, de játszható és még a játék is élvezetes vele, hiszen egy picit mindig vakarni kell a fejet, hogy milyen irányba induljunk el.

Szó ami szó, úgy tűnik, hogy a Priestben megint van potenciál, megint lehet vele nyomulni, ha valaki ráunt, hogy csak rák paklikkal lehet előre haladni. Erre TJ Sanders a legjobb példa, de térjünk is vissza az interjúhoz.

Ha ajánlanod kéne egy decket a játékosoknak, akkor mit választanál? Mi lenne az a stratégia, ami szerinted hatásos?

Ebben a pillanatban az én válaszom a Priest, de nem azért, mert könnyű vele nyerni. Ellenkezőleg, a paklik alapvetően lassúak és egy-egy meccs sokáig tart. Viszont nagyon sokféleképpen lehet vele nyerni és ez a kulcsmomentum. Ha valaki megpróbálkozik ezzel a kaszttal, akkor az a tanácsom, hogy minden kör előtt gondoljátok át, hogy milyen úton-módon lehet a tiétek a győzelem (végtelen érték, OTK Divine Spirit/Inner Fire, lyra). Egy idő után már egy pillanat alatt összedobtok egy stratégiát arról, hogy mit kell csinálnotok és ez hosszú távon nagyon jó fejlődési lehetőség.

Amikor kiütötted a Legendet, akkor a Warlock elég szerényen képviselte magát a játszott paklik között. Gul'dan ennyire gyenge lenne mostanában?

Azért még nem akarom azt mondani, hogy vége van, de nincs könnyű helyzetben. A Zoo még működik, de ugyanazon alapelven a Token Shaman és Druid sokkal jobb. Akkor meg inkább érdemes azzal menni. Ha a meta elmenne control irányba, akkor lehetne építeni egy hiperfeszes decket, de erre nem látok sok esélyt az elkövetkezendő hónapokban.

Mi a véleményed a jövőt illetően? Szerinted marad a control meta, vagy egyszer csak varázsütésre jönnek majd az aggro paklik?

Nehéz megmondani, hogy mit látunk majd a profi versenyeken, főleg most, hogy a Bo5 formátum kezd népszerű lenni. Ha mindenképpen választanom kell, akkor maradok a mostani helyzetnél, várhatóan a profik nem fognak aggro paklikkal játszani, amikor körülöttük szinte csak control van. Az már érdekesebb kérdés, hogy nem tolódik-e az egész a midrange felé, erre sokkal inkább azt mondanám, hogy lehetséges.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!