Kispadtól a controllerig - Robin Dutt a FIFA-t választotta

Kispadtól a controllerig - Robin Dutt a FIFA-t választotta

Első állomás: Bundesliga, második állomás: profi német FIFA. Számíthat a profi focista tapasztalat az elektronikus sportolók életében is?

Van olyan, amikor egy focista a karrierje végén edzőnek áll vagy a játék helyett bírói pozícióból dirigál tovább. De olyan még biztos nem volt, hogy egy elismert edző szögre akassza az esőkabátot és átnyergeljen az e-sportba. Játékosról persze már hallottunk.

Wendell Lira kontrollerre cseréli a stoplist!

A korábbi Puskás-díjas profi focista otthagyja a profi focisták világát és inkább esportolónak áll.

Pedig Robin Dutt, az SC Freiburg és a Werder Bremen edzője pont ezt lépte meg. Mostantól profi FIFA játékosokat fog képviselni az eSports Reputation ügynökségnél. A szervezet egyébként nem ma kezdte, hozzájuk tartozik például Cihan Yasarlar, a Schalke 04 profi FIFA játékosa és Tristan "Power of Evil" Schrage, a Misfits csapatának midese. PoE egyébként különleges helyzetben van, ő az egyetlen League of Legends játékos a cégnél, hiszen profil alapján főleg FIFA játékosok karrierjét igazgatják, főleg Németországban és Ausztriában.

Pár évvel ezelőtt az eSports Reputation megpróbálta bevonni a nagy német csapatokat és megmutatni nekik, hogy az e-sport iparágban is vannak nagy lehetőségek, de a mai napig egyedül a Schalke, illetve a Wolfsburg indította el az elektronikus divízióját. A két szervezet relatíve kevés ahhoz képest, hogy Európa más országaiban az e-sport sokkal több követ mozgat meg, példának okáért Franciaországban, Hollandiában és Spanyolországban sokkal nyitottabbak a nagy klubbok. De ez nem meglepő, hiszen a német vállalatok híresek arról, hogy megpróbálnak minél megfontoltabban dönteni és elkerülni még a legkisebb kockázatot is.

Távozik az EA esport-vezére, nem akárhol folytatja

Peter Moore tíz év után elhagyja az Electronic Arts-ot, az egyik legnagyobb brit futballklub vezérigazgatói székében folytatja.

Dutt úgy érzi, hogy ez a munkakör egy érdekes újdonság lehet. Szerinte ez e-sport egy friss és inspiráló "játszótér", ami tele van lehetőségekkel és kihívásokkal. Hisz abban, hogy a FIFA játékosok sokat tanulhatnak egy olyan menedzsertől, aki évekig volt profi játékos majd pedig profi edző. A játékról magáról persze sok tanácsot nem tud adni, de ha az olyan faktorok kerülnek szóba, mint a testedzés, a taktika vagy a helyes étkezés, akkor Dutt tapasztalata még aranyat érhet.

Mindig furcsa azt látni, amikor egy sportoló dönt úgy, hogy teljes mellszélességgel az e-sport mellé áll, még akkor is ha Dutt nem tartozott a legjobb edzők közé. Ez valahogy egy picit mindig előre viszi az egész elektronikus világot, mert szakértők és ismert személyiségek nyomják rá a bélyegüket az iparágra. Ez pedig hosszú távon azt jelenti majd, hogy eljön majd az a nap, amikor az e-sport meghatározó szerepet játszik majd a mindennapi életben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.