Új, magyar Hearthstone csapat tűnt fel a színen: itt a Homokozó Gaming

Új, magyar Hearthstone csapat tűnt fel a színen: itt a Homokozó Gaming

A vicces név ne tévesszen meg senkit, hazánk legjobb játékosai alkotják a keretet.

A hazai Hearthstone szféra kiváló játékosokat termelt ki az évek során, amit bizonyít a rengeteg Open Cup győzelem, külföldi lan szereplés, vagy a Global Gamesen nyújtott teljesítmény is. A mesekártyások többsége azonban magányos farkas, egyedül készülnek és ritkán verődnek csapatba. Most azonban új kezdeményezés ütötte fel a fejét a legjobb játékosaink között, saját maguknak csináltak csapatot, így megalakult a Homokozó Gaming. 

Ennek apropóján, az alakulat menedzserével és szellemi atyjával, Lustyik "Sandcrawlr" Jenővel beszélgettünk a jövőbeni terveikről és a jelenlegi játékoskeretről. 

Volt-e valami különösebb oka annak, amiért úgy határoztatok, hogy saját Hearthstone csapatot alapítotok?

Magát az ötletet még valamikor tavasszal vetettem fel, de csak saját magamnak, hisz az egész gondolat egy jól sikerült képpel indult (a logónk) és legfeljebb csak elmosolyogtam a gondolaton, amikor a logó mellé még egy nevet is illesztettem. Természetesen ekkor még létezett a HoP, a magyar HS elitje is náluk játszott, még a gondolati síkon is felesleges volt az ötlet, de időről időre elő hoztuk a szűk baráti körben és nevettünk egyet rajta. Mint tudjuk, a HoP mint csapat megszűnt és azon kaptam magam, hogy egy hatalmas betöltetlen űrt látok a magyar HS-ben, hisz a legismertebb játékosok szabadúszók lettek és semmi próbálkozás nem történt ennek betömésére. Ez, és a Danival eltöltött két hétvége Lifecoach-nál motivált arra, hogy lépjek valamit az ügyben és kihasználjuk az alkalmat, hisz viszonylag felpezsdült most a magyar közeg.

lifecoach penhadani sandcrawlrÖnállóan tervezitek vinni a csapatot, vagy kerestek támogatókat is a későbbiekben, esetleg csatlakoznátok-e egy már meglévő hazai e-sport szervezethez? 

Kezdésnek természetesen saját költségvetésből fogunk dolgozni, eljutni eseményekre, vagy finanszírozni a nevezési díjakat. De mindenképp szeretnénk a későbbiekben támogatókra találni, ehhez viszont kemény munkára, sok odaadásra és legfőképp eredményekre lesz szükségünk.

Te mint a kitalálója és összefogója ennek a csapatnak, miért pont ezzel a három játékossal képzeled el a lineup-ot?

Danit szerintem nem kell túl sokat ecsetelnem: Jóbarátom és az egyik, ha nem a legjobb versenyjátékos Magyarországon, amit már több ízben is bizonyított. Ha csak a legközelebbit nézzük, akkor a szombati és vasárnapi közel hibátlan alakítását Bécsben emelném ki.

Zridex inkább ladderre koncentrált eddig, ott élvezi igazán a játékot, amit hónapról hónapra be is bizonyít, hiszen sem az EU sem  az NA szervereken nem állnak tőle távol a top50 finishek, olykor mindkét szerveren odaér. Természetesen az Open Cup-okban is jeleskedik, hisz előző hónapban is sikerült nyernie egyet.

SteveFrench pedig, igazából egy-egy szelet mindkettőjükből ha őszinte szeretnék lenni, hisz minden hónapban open-ezik, amiből egyet körülbelül garantáltan behúz, de ha más nem egy top4-et kicsikar belőlük. Emellett rengeteg energiát fektet a ladderezésbe és ha hűvös fejjel, koncentrálva és kipihenve vág neki a hóvégi laddereknek, akkor olyanokat tud produkálni mint a júniusi #7 finish.

Erik on Twitter

Will this hold?

Ez az összeállítás végleges, vagy tervezitek a bővítést a jövőben?

A lineupot illetően nem vagyok még 100%-ig biztos, hogy szorul-e bővítésre, amiben viszont teljesen biztos vagyok, az a Gwent folyamatos figyelemmel követése a részemről, hisz nagyon erősen indít a játék és ha meglátom az alkalmat, rögtön szeretnék ezen a téren is nyeregbe pattanni.

Mik a jövőbeni céljaitok így együtt? Uralni a hazai szférát vagy esetleg kacsingatnátok külföld irányába is?

Természetesen mindent kicsiben indítunk el, elsősorban egy hazai erőfitogtatás nagyon jót tenne nekünk, de a játékosok képességeiből kiindulva remek esélyeink vannak külföldi szereplésekre is.

Terveztek rendszeresen streamelni, akár kupákat, sima laddert, vagy egy kis fun arénát?

Persze, kisebb kihagyás után Dani is most tervez visszatérni a rendszeresebb közvetítésekhez, Zridex és Steve pedig gyakran streamelnek openeket és ladderezést egyaránt.

zridex on Twitter

It was by far the hardest season for me yet, bad variance at the end, but managed to get top 100 finish, at least. 18 points for playoffs.

Mikor láthatjuk a csapatot legközelebb akcióban itthon, vagy külföldön?

Ha minden igaz, legközelebb ismét Dani kerül a porondra, a hétvégi MondoCon elődöntőn, viszont egy esetleges nemzetközi szereplés is szóba jöhet a Summer Prelim-eken, de odáig még rengeteg grindolt óra és kupákra készülés vezet, szóval még sok-sok drukkra van szüksége a fiúknak.

A Homokozó Gaming lineupja tehát a következő:
Sandcrawlr 
PenhaDani
zridex
SteveFrench

Ha szeretnétek értesülni a friss Hearthstone csapatot érintő eseményekről, kövessétek őket Facebookon, vagy Twitteren és olvassátok az Esport1 oldalát. Ez úton is sok sikert kívánunk a srácoknak, reméljük minél több kiváló eredményt tudnak majd felmutatni a jövőben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!