GuardiaN:

GuardiaN: "Bootcampként tekintünk erre a versenyre"

Végül is így is fel lehet fogni. A csapat nélküle vonult el bootcamp-re, ennek ellenére jól ment neki.

Miután a Na’vi 3:1-es mérleggel beverekedte magát a rájátszásba, a HLTV interjút készített GaurdiaN-nal. A magyar felmenőkkel rendelkező AWP-s is remek formában volt a csoportmeccsek alatt, egyedül a Liquid ellen játszott legelső meccsen botlott meg a csapat. Lássuk, hogy mi volt GuardiaN véleménye a mérkőzésekről.

HLTV: Mit gondoltatok a csapatról, amikor ide jöttetek? Hogyan értékeltétek magatokat?

GuardiaN: Nem értékelném a csapatot. Moszkvában volt egy bootcampünk, de sajnos nem tudtam részt venni rajta, ki kellett hagynom. Nagyon jó gyakorló időszak volt, sok munkával telt, hatékony volt a team. Öt napig nem játszottam, mielőtt ide jöttünk, mert akkor volt az esküvőm. Megbeszéltük, hogy ezért egyfajta bootcampként tekintünk erre a versenyre. Gyakorlunk a hivatalos meccsek előtt és után, minden nap ezt tesszük, próbálunk felkészülni a Majorra, ahogyan csak tudunk. Minden lehetséges időt a felkészülésre fordítunk egyénileg és csapat szinten egyaránt.

HLTV: Kijevben, amikor a StarSeries során beszéltünk, akkor sok dolgot kitaláltatok, hogy fejlesszétek a csapatot: az egészséges étkezéstől a jógáig minden szóba került. Most mire fókuszáltatok mielőtt ide jöttetek? Hogyan készültök a Majorre?

GuardiaN: Szerintem ezek hasznos dolgok voltak, mert így jobban tudtunk a játékra koncentrálni. Az ESL ONE New York óta talán Kijevben, az SL i-League-en volt a legjobb versenyünk. Viszont akkor egyáltalán nem volt időnk gyakorolni. Az elmúlt fél évben körülbelül két hónap volt, amit a felkészüléssel tölthettünk. Mindig közbe jött valami, ha volt egy kis időnk, így nem tudtunk rendesen készülni a tornákra. De most ennek vége, csak a játékra koncentrálunk, most vagyunk a helyes úton. Remélem, hogy minden időt jól ki is tudunk használni és ezt meg is tudjuk mutatni majd a Majoron.

HLTV: Nem kezdődött jól a nyitás ezen a tornán, egyből az első meccsen kikaptatok a Liquidtől Infernón. Mit gondolsz, miért ment rosszul a csapatnak?

GuardiaN: Az első játék egy rossz, kaotikus meccs volt. Egy kétes kimenetelű mérkőzés volt, ahol minden próbálkozásunkat megbüntette az ellenfél. Nem értékelném, egyszerűen egy rossz meccs volt. Ne is foglalkozzunk vele.

HLTV: A következő meccs is elég kaotikus volt a Cloud9 ellen. Hosszabbításról hosszabbításra folyt a mérkőzés. Hogyan tudtátok végül lezárni?

GuardiaN: A Colud9 egy olyan csapat, akitől nem tudhattuk, hogy mit várhatunk. Nagyon jó játékosaik vannak, akik között az összhang is megvan. Egy kiváló mentális gyakorlat volt, mert ugye előtte nem sokat játszottam. Alapvetően két meccs volt egyben, plusz nekünk egy remek alkalom, hogy a következő játékra is bemelegítsünk. Mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. A megfelelő taktikákat használtuk a megfelelő időben. 15:14-nél megvolt a lehetőségünk, de egy buta hiba miatt hosszabbításra kényszerültünk.

HLTV: Ez után a Space Soldiers következett. Nem tartották őket erősnek, aztán legyőzték az SK Gaminget. Mit gondoltál ekkor róluk?

GuardiaN: Ők nyertek, de mindig azt szoktam mondani, hogy az első meccs teljesen véletlenszerű. Alapvetően nincs időd bemelegíteni. Persze tisztelem a Space Soldiers-t, kiváló játékosaik vannak, mint Calyx és XANTARES. A jövőben esélyes, hogy tier 1 játékosokká válhatnak. Azonban, szerintem nincs igazi AWP-s emberük, aki támogatná a csapatot. Könnyű volt a játékukat olvasni, T oldalon nem mutattak igazából semmit.

HLTV: Végül a mousesport következett Mirage-on. Egy könnyű meccsnek tűnt, holott ez a mouz egyik legerősebb pályája. Milyen volt az összecsapás? Mi lesz most a rájátszásban?

GuardiaN: Vártuk a mousesports elleni meccset. Tudtuk, hogy játszunk még velük Mirage-on, mert legutóbb kikaptunk tőlük ezen a pályán 16:0-ra és itt elég magabiztosnak tűnnek. De úgy gondolom, hogy erősebbek vagyunk úgy általánosságban. Jól ment a játék, éreztem a meccset. Úgy gondolom, hogy jó esélyeink vannak a tornán.

Persze azt ekkor még nem tudhatta, hogy milyen jó nap vár rá ma, hiszen a Na'Vi képes volt legyőzni a G2-t 2:0-ra a negyeddöntőben, szóval holnap a NiP-et legyőző Cloud9 ellen kell küzdjenek a döntőért!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!