Vizicsacsi:

Vizicsacsi: "A TSM a kedvenc nemzetközi ellenfelünk, akárhányszor találkozunk velük, azok mindig vérre menő csaták"

Csak és kizárólag az UOL tudta eddig lenyomni a TSM-et a Rift Rivals keretein belül. Vajon sikerül ugyanezt a döntőben is végrehajtani?

Egy nagyon szoros meccsen, de sikerült fordítania az UOL-nak a TSM ellen, a második napon, ahol egy tökéletes napot zártak. Ennek alkalmából a theshotcaller oldal készített egy interjút a tavaszi EU LCS MVP-vel, vagyis Vizicsacsival, természetesen a Rift Rivals és az UOL esélyei voltak a témák.

TSM és UOL a Rift Rivals döntőjében, kell ennél több?!

Aioween | 17/07/08 11:48Véget értek a csoportkörök és úgy tűnik az UOL számítása bejött, ugyanis döntőbe kerültek, ahol ellenfelük nem más lesz, mint a TSM! Érdekesen alakult a harmadik nap is a Rift Rivals-on. Míg az elsőn a Fnatic és a G2 vitte a stafétát amennyire tudta, az UOL gyengélkedett.

Először is gratulálunk a győzelemhez. Hogy érzed most magad?

Mámorító érzés ez most nekem. Visszatértünk a régi kiabálós korszakunkhoz, ami igazán felspanol minket. Ez annyira feljavította a csapatharcunkat, hogy mikor bementünk, tudtuk hogy nincs visszalépés. Mindenki hozzátette a magáét a hívásokban és ez nagyon jól működött a TSM ellen. Ők is, mi is harcolni akartunk, de végül mi jártunk ezzel jobban.

A kiabálás lenne az UOL titkos fegyvere?

Nem, nem igazán. Elég régóta nem csináltuk ezt. De mindig amikor kétségbe vagyunk esve, akkor visszatérünk a gyökerekhez és ez visszazökkent minket a megfelelő állapotba. Például az első napon botrányosan játszottunk, ezért megpróbáltunk visszatérni a régi énünkhöz és be akartunk bizonyítani, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit először mutattunk. A kezdetekben is mindig hypeoltuk egymást és így mentünk csapatharcokba.

Az első két vereség elég sok embert meglepett, de azóta sikerült visszazökkenni és és ti vagytok az egyetlen európai csapat, akik 2-0-ás napot zártak. A TSM lesz lassan a kedvenc csapatotok, akik ellen játszani szerettek?

Igen, egyelőre ők voltak azok. Akárhányszor találkozunk velük, azok mindig vérre menő csaták. Jó lenne, ha mindketten bejutnánk a döntőbe (azóta ez megvalósult a harmadik nap lezárásával és a TSM valamint az UOL fognak döntőzni - a szerk.).

Biztos vagyok benne, hogy a rajongók is örülnének ennek! Van már konkrét ötletetek arra az esetre, ha valóban a TSM ellen fogtok döntőzni?

Nem igazán. A pick és ban fázisunk eléggé átfogó mostanság, általában megvizsgáljuk az ellenfelet és az alapján döntünk, de erre most nem volt lehetőségünk. Ezért is lehet megfigyelni egy csomó pocket pick-et a tornán. Ez a döntőben is megtörténhet, de remélem, hogy ennél azért felkészültebbek leszünk addigra.

Ha már szóba kerültek a pocket pick-ek, az első TSM elleni meccsen Irelia-ztál és nagyon jól teljesítettél. Fogunk még vele találkozni mostanság, életképes lehet ez a karakter?

Elég rossz helyzetben hoztam be, mivel mind Gragas, mind Braum nagyon jó counterjei. Egész meccsen splutpusholnom kellett és nem tudtam részt venni a csapatharcokban. Ettől függetlenül, határozottan jó választás Gnar-ral szemben, ha tudsz snowballozni. Bár Gnar kéne legyen az előnyösebb helyzetben, egy kis dzsungeles segítséggel egy korai gyilkosság után újra meg újra meg tudod őt ölni.

Exileh elég sok durva kritikát kapott az elmúlt napokban, az emberek úgy tűnik, hogy őt teszik az első számú felelősévé az UOL veszteségeinek, semmint a teljes csapatot. Ez szerinted mennyire reális?

Úgy gondolom, hogy most egy nehéz időszaka van. Az igaz, hogy küszködik kicsit, főleg az elmúlt szezonhoz képest. De ma megmutatta azt is, hogy képes megjelenni a csapatharcokban és ott jól teljesíteni. A legnagyobb gyengesége az az ösvény fázis. Azon kívül viszont még mindig egy nagyon erős carry, aki sokat tud hozzátenni a csapathoz, vagy a meccshez. Úgy érzem egy kicsit bele kell rázódnia a mid lane matchupokban. Jelenleg nagyjából 10-15 mides van, akik életképesek és ez egy kicsit több annál, mint amit meg lehet csak úgy tanulni elsőre. Több időre van szüksége.

Samux viszont egyre többet mutat magából. Téged is elkápráztat teljesítményével?

Igen, nagyon meggyőző amit Hyli-vel csinálnak. Nagyon erős duonak tartom őket és az életben is jól kijönnek egymással, ami tovább erősíti a kapcsot közöttük. A mostani bot lane meta elég jól fekszik nekik.

Mit gondolsz, be fogtok jutni a döntőbe?

Hát, tegnap a legrosszabb csapat voltunk, ma meg úgy érzem, hogy a legjobb. Reméljük, hogy megmarad ez a formánk és el tudunk jutni a döntőig.

Szeretnél valamit mondani a rajongóitoknak?

Nagyon örülök, hogy ennyire szurkolnak nekünk. Az ő támogatásuk nélkül nem jutottunk volna el idáig. Mindig kijönnek szurkolni, támogatnak, kiabálnak és ez egyszerűen fantasztikus. Főleg, amikor ilyen meccseket játszik az ember. A támogatás igazán felpörget minket. A rajongók segítenek a győzelmekben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!