Hirdetés

A Riot Games egy videóval hívta fel újonnan a figyelmet a kalózoldalakra

A hétvégén a Riot Games kiadott egy videót, amiben bemutatják, hogyan is néz ki egy fióklopás ingyen RP-t ajánló weboldalak használatával.

Hirdetés

A kis animáció sok fontos dologra hívja fel a figyelmet, amikre jó, ha odafigyelünk, például a weboldal URL címére, ami esetünkben hasonlít az eredetihez, így a figyelmetlen embereket könnyen tőrbe tudja csalni.

Perre megy a Riot a mobilfejlesztő koppintókkal

Uacute;gy látszik eddig tartott a Riot türelme a mobilos koppintásokat illetően és ezúttal tárgyalóteremben szeretné rendezni ezeket a kérdéseket.

Évek óta a mai napig hatalmas problémát jelentenek az ilyen oldalak, és hiába próbálja meg a Riot minden lehető módon figyelmeztetni a játékosait, rengetegen még mindig beleesnek ezeknek az oldalaknak a csapdájába. Pedig, ha kicsit körbe nézünk a kliensben és a HIVATALOS LoL weboldalon, amit ezen az URL címen érhettek el: leagueoflegends.com, akkor rájöhetünk, hogy tényleg mennyi helyen jön szembe velünk a figyelmeztetés arra vonatkozóan, hogy a Riot alkalmazottai SOHA nem kérik el a jelszavadat. A legtöbb ember privát üzenetben szokta megkapni ezeknek a kalózoldalaknak az elérhetőségét, pedig a chat ablak legtetején is ki van írva, hogy ne adjuk ki a jelszavunkat senkinek.

Ellenben, ha ez mégis megtörténik nagyjából búcsút mondhatunk a fiókunknak. A jelszó mellett átírják a hozzátartozó e-mail címet, és már nem is tartozik hozzánk a fiók. Már ha kötöttünk a fiókunkhoz e-mail címet, amennyiben nem, a tolvaj mindenképp kötni fog. Ha szerencsénk van, a játékostámogatás dolgozói tudnak segíteni a problémánkon, de ehhez egy sor kérdést kell nekik megválaszolnunk, és ha valami hibádzik a válaszunkban már az egyetlen esélyünk is elszállt. Épp ezért inkább figyeljünk oda arra, hogy milyen oldalakat látogatunk meg, és a hivatalos LoL weboldalon kívül, egyetlen weboldalra se próbáljunk meg bejelentkezni. A Riot Games soha nem osztogatott csak úgy ingyen RP-t, és soha nem is fog ilyet csinálni, ezt már ők is számtalanszor elmondták. Íme a videó, alatta pedig az Esport1 fordítása.

Volt egyszer egy Tristana nevű yordle, aki azzal töltötte a napjait, hogy felelőtlenül nézett bele bokrokba, és sosem vett őrszemet. Sajnos ez a figyelmetlen hozzáállás a veszély felé kezdte terelni a mindennapi életét is. Egy nap a barátja, Poppy odalépett hozzá. Poppy ingyenes Riot pontokat ajánlott fel Tristananak, és mindössze a jelszavát kellett megadnia érte.

- Oh, a mindenit! - mondta Tristana. - Különösen nagylelkű ez most tőled.

- Annál jobban fogjuk élvezni együtt a játékot. - mondta Poppy.

- Oh, a mindenit! Milyen gyanúsan ragaszkodsz ahhoz, hogy megadjam neked a jelszavamat.

- Annál jobb lesz, minél hamarabb megkapod azokat a Riot pontokat. - mondta Poppy.

- Oh, a mindenit! Milyen súlyos helyesírási hibáid vannak. - mondta Tristana.

- Sajnálom, nem tudtam, hogy egy nyelvtan mágussal beszélek. Csak menj rá erre a teljesen hivatalos, legális Riot Games weboldalra és jelentkezz be. - mondta Poppy.

Tristana érezte, hogy valami nincs rendben ezzel a weboldallal, és ehhez talán köze van annak, hogy A LeaggueofLeggends.net weboldal címben túl sok a G és, hogy a böngészője kidobott egy megbízhatatlan weboldal figyelmeztetést is, illetve, hogy van egy kép Graves-ről amin van szivarja. De Tristana felelőtlenül beleugrott az ajánlatba, miszerint ingyen Riot pontokat kap, és kiadta az adatait. Ám Tristana átverés áldozata lett, és Warwick ellopta a fiókját.

- Áh köszönöm Tristana. Mindenki élvezni fogja ezt a felhasználót, hála neked. Hahaha!!

- Ez egy jó lecke mindenki számára. Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg Warwicknak van valami köze hozzá.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?