A PGL engedélyezte az ugrás bug használatát a Majorön

A FaZe-esek teljesen kiakadtak rajta, de a PGL érvelése jogosnak tűnik.

Már az első napi összefoglalóban is kiemeltük, hogy a FaZe BIG elleni vereségében szerepet játszott egy ugrással kapcsolatos játékhiba, melyet a LEGIJA előszeretettel használt ki Infernón. Bár most kevert botrányt a játékosok körében a dolog, már ezelőtt is láthattuk tőle a Major kvalifikáción, Cache-en.

Aztán jött a FaZe elleni mérkőzés, ahol rendszeresen használta ki a BIG ezt a hibát, hogy információt szerezzenek az ellenfélről:

Ezt a videót először a fnatic játékosa, dennis osztotta meg Twitteren, amin a teljes közösség kiakadt. A játékosok követeltek mindenfélét: tiltsák vagy javítsák a hibát, ítéljék el a BIGet, mint annak idején a fnatic-ot, csalásért. De végül egyik sem történt meg, mivel a szervezők úgy döntöttek, hogy legális a bug használata!

Yehor Kolomiets elmagyarázta a HLTV-nek, hogy miért is engedélyezték: "a bug a játék része ugyanúgy, mint az egyoldalú füstök vagy a halk ugrás". Ezzel a logikával mondjuk nehéz lenne vitatkozni, mert valahogy ezek miatt soha senki sem panaszkodott a profik közül és hasonló előnyt jelentenek, mint ez a guggolós ugrás.

PGL Major: Vegyes érzelmeket keltett az első nap

Véget ért a PGL krakkói Majorének első napja, ezzel együtt pedig túl vagyunk a csoportkör első fordulóján is. Íme, az eredmények!

A legalizálás ellenére a FaZe-esek továbbra is ki vannak akadva és ezt tartják tegnapi vereségük elsődleges okának. Éppen ezért a mai mouz elleni meccs előtt megegyeztek ChrisJ-ékkel, hogy nem használják ezt az ugrást a meccsen visszaélés szinten és folyamatosan.

Kíváncsiak vagyunk, merre megy majd ez a vita tovább, hiszen innentől nehezíti az érvelést a Yehor Kolomiets által is felhozott két bug érintetlenül hagyása az évek során és az, hogy a játékosok azokat elfogadják, mert mindenki használja őket. Ha azokhoz hasonlítjuk, akkor egyértelmű, hogy a FaZe részéről ez csak egy kifogás a bukásukra, hiszen a megegyezés ellenére ma a mouz ellen is kevesek voltak és már 0-2-re állnak a Majorön. Jelenleg két dologról lenne érdemes beszélni a témában: vagy menjen az összes ilyen mechanikai hiba vagy maradjanak. Az alapján, hogy kinek melyik tetszik nem szabad válogatni, mert az valóban sportszerűtlen lenne.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!