Fnatic: az örök Major legendák

Tudtátok, hogy a fnatic az eddigi összes Majorön legenda volt?

De tényleg. Ha a DreamHack Winter 2013 utáni Majoröket nézzük, akkor mindegyik versenyen legalább a legjobb nyolcig menetelt a svéd csapat, de arra is volt néhány példa, hogy tovább. Olyan csapatból, aki minden Majorön legenda volt, ők az egyetlenek, ám van pár csapat, aki 1-2 tornával csúszott csak le. Ilyen a Virtus.pro, akik a 11 Majorből tíz versenyen ott voltak a legjobb nyolcban, egyedül a legelsőt, a DreamHack Winter 2013-mat hagyták ki.

Utánuk még holtversenyben ott a Na`Vi és a NiP is, ők 3-3 Major legenda címet hagytak ki. Az ukrán csapat az első kettőn (DH Winter 2013 és 2014-es Katowice) és az idein nem jutott a legjobb nyolcba, míg a svédek a legutóbbi három alkalommal nem érték el a legenda címet (ESL One Cologne 2016, Eleague Major Atlanta és PGL Major Krakow 2017). De érdemes még megemlíteni, hogy a Copenhagen Wolvestól kezdve az Astralisig mutató ábrarészletnek is van közös nevezője: dev1ce, Xyp9x és dupreeh mind a négy csapatnak oszlopost tagjai voltak, így ők hárman szintén 11 Majorön vettek részt, ráadásul együtt.

Aki egy kis történelem órára vágyik, az mindenképp nézze meg az alábbi képet, mert rajta vannak az eddigi összes Major összes legendája. A nyilak színei a két Major közti átmenet fajtáját jelölik, konkrétabban pedig a következőt jelentik: zöld = legalább 3 ember azonos volt a csapatban; sárga = felbomlott a csapat és más vette át a helyét; piros = kiesett a csapat és más vette át a helyét.

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

Érdekesség, hogy rengeteg olyan csapat van, akik 1-2 éve még Major legendák voltak, ma meg már nem is léteznek. Ti mit jósoltok, meddig tudja tartani ezt a "rekordot" a fnatic?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!