PGL Major: 33 meccs statisztikáiból szemezgettünk

PGL Major: 33 meccs statisztikáiból szemezgettünk

Vannak az élen olyan játékosok, akik még tovább sem jutottak és vannak azok, akik stabilan a legjobbak.

Véget ért a krakkói CS:GO Major csoportköre, megvannak a továbbjutók, a legendák. Megnéztük, hogy a lejátszott 33 meccs alatt milyen statisztikákat, érdekességeket adott nekünk a kiemelt lengyel verseny.

Látható, hogy a legsűrűbben játszott map a Train volt, nyolcszor választották a csapatok. Egyel lemaradva, Mirage és Inferno következik 7-7 alkalommal. A januári ELEAGUE Major alatt, a teljes rendezvény során, vagyis 52 lejátszott map alatt választották 8 esetben a Train-t a csapatok legutóbb.

Külön érdekesség, hogy januárban a Train-en 46,9% esetben nyert a CT oldal, addig ez a szám a mostani meccsek alatt már 56,1%. Vagyis fél év alatt közel 10%-ot változott a védekező oldal győzelmi aránya.

PGL Major: coldzera nem tud leállni!

Olyan laza AWP ace-t lőtt, hogy a BIG azóta is keresi az állát!

A játékos statisztikákat megnyitva biztosak lehettünk abban, hogy az SK Gaming kiváló játékosa, a tavalyi év e-sportolója a benne van a legjobbak között. Természetesen nem csalódtunk, coldzera a második helyen várja a rájátszást, előtte mindössze nyolc száddal, 1,66-os ratingel AdreN az eddigi legjobb játékos.

Ha megnézzük a TOP10 játékost, akkor 9 esetben legenda státuszú csapatból kerültek ki a nevek, de s1mple még 1:3-as win rátával is befért a negyedik helyre. A négy meccsből s1mple háromszor vezette a team tabelláját, az egyetlen alkalom, amikor nem 19 éves ukrán volt a legjobb, akkor 0,01-el maradt le az első helyről és még egy ace is belefért.

Ha már ace, akkor az eddigi meccsek alatt 4 született belőlük, amiből kettő volt anti-eco. A teljes vásárláskor véghezvitt ace egyikét a fent említett brazilnak köszönhetjük, a másik pedig wayLander-nek, aki egy force után five-sevennel (+1 AK) és 100HP-val hozta le a kört.

A TOP10 playerek közé egyébként a Virtus.pro ötöséből csak Pasha fért be. Illetve furcsaság, hogy ebbe a névsorba sem az fnatic, sem az Immortals nem képviseltet játékost a legendák közül. A svédek esetében ráadásul úgy sikerült a továbbjutás, hogy egyedül csak JW van plusz K/D arányban. Összesen pedig -29 a K/D teljesítményük.

Egyébként az előző Major legjobbja flamie volt 1,36-os ratingel (2.0-ás verzió), amely érték most az ötödik helyre lenne elég. Az összesített játékos ranglistán 21 mutatóban mérték a résztvevőket, ebből 4-szer coldzera és szintén 4 helyen AdreN szerepel az élen, de az AWP-sek táborát Oskar vezeti. Még.

Kíváncsi lennék egyébként, hogy AdreN és coldzera párharcát ki nyerné. Még az is lehetséges, hogy a negyeddöntőben találkozik a Gambit és az SK, így könnyen előfordulhat, hogy a titánok harcát elhozza nekünk ez a Major. Ha így lesz, akkor biztosan kő kövön nem marad.

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!