Újabb meglepetés kiesők a Majorön

Újabb meglepetés kiesők a Majorön

Keserédes búcsút kellett vegyünk a G2-tól és Na'Vi-tól is, de milyen okok állnak a háttérben?

Ahogyan a 3. napnak, úgy a negyediknek is lettek meglepetés kiesői, akikre talán senki sem számított, de mégis elbúcsúztak a Major álomtól egy időre. Név szerint a G2 és a Na'Vi jutott erre a sajnálatos, de megérdemelt sorsra, miután egyikük sem tudott jó játékot felmutatni 4 nap alatt. De nézzük is, miért történt mindez és miben kellene fejlődni a következő Majorre!

PGL Major: kiesett a FaZe és a Vega Squadron

Megvannak az első kiesőink, korán kell búcsút intenünk az egyik esélyesnek, a FaZe-nek.

G2

A franciák mint a világ egyik legjobb csapata nagy esélyesként érkezett Krakkóba, egyenes a Major kvalifikációról, de amekkora esélyük volt legendává válni, pont annyira el is szúrták. A kvaliról még 3-0-val, nagyon sima meccseken jutottak be a Majorre, de valahogy elfogyott a szufla. Hiába szereztek az első nap egy győzelmet, ha utána csúnyán elbánt velük a Gambit. A 3. napon kapaszkodtak, hosszabbításban megverték a Cloud9-t, de tegnap csak nem bírtak el az Astralis-szal, akiktől megint durván kikaptak.

Jöhetett az utolsó forduló, le kellett volna győzni a fnatic-ot Overpass-on, de ez sem ment a franciáknak. Az első félidőben 11:4-re büntette őket a svéd gárda, hála annak, hogy folyamatosan force köröket játszott a G2 és alig játszottak normális fegyveres kört. A második félidőben még zárkóztak, de ez kevés volt már, 16:10 kikaptak és kiestek.

A két nagy probléma közül az előbbi volt az egyik, vagyis az állandó force. Valaki igazán elmondhatná nekik, hogy semmi értelme nincs minden bukott kör után addig force-olni normális vásárlás helyett, amíg ki nem kapsz. Állandóan ezt csinálják, mintha muszáj lenne és utána persze, hogy nem megy a fegyveres kör, amikor 2-3 olyanjuk van egy félidőben. A másik gond egyértelműen a játékosokhoz köthető. Most valahogy nem voltak jó formában és ez lett shox egyik, ha talán nem a legrosszabb Majore.

PGL Major: 33 meccs statisztikáiból szemezgettünk

Vannak az élen olyan játékosok, akik még tovább sem jutottak és vannak azok, akik stabilan a legjobbak.

Na'Vi

Ezt a Majort sem fogják kitenni a polcra GuardiaNék, mert nagyon csúfos bukta lett a vége. Atlantában még 3-0-val jutottak ki a csoportkörből, most 1-3-mal estek ki onnan. Egyedül a FlipSid3-ot tudták megverni négy meccs alatt, ami valljuk be nagyon kevés még akkor is, ha B1ad3-ék nagyon jó formában voltak egészen kiesésük pillanatáig. Ők sem voltak elkényeztetve gyenge ellenfelekkel az tény is való, a G2-tól, az Immortals-tól és a fnatic-tól kaptak ki szereplésük során.

De mégis mi a baj? Nos az, hogy s1mple-n kívül senki nem tett hozzá semmit. A fiatal ukrán srác megint olyan formában játszott, hogy azt se tudjuk milyen szuperlatívuszokat használjunk annak kifejezésére. De a többiek sehol sem voltak az egész torna alatt! Ezzel a teljesítménnyel, amit itt produkáltak nagyon ráfér a világra a CIS shuffle, ami már a levegőben van és szinte kézzel fogható. Egyértelművé vált, hogy a Na'Vi képtelen lesz valaha bármit elérni ebben a formában és az egyetlen játékos akit itt sajnálni kell az s1mple. Sokan utálják őt a stílusa és a múltbéli dolgai miatt, de egyértelmű, hogyha valaha Majort akar nyerni, akkor nem a Na'Vi az ő helye. Ellenben szívesen megnéznénk bárhol máshol a régió csapatai között, pl. a Gambitben Zeus kezei alatt.

Sokat elmond s1mple teljesítményéről az is, hogy ő az egyetlen játékos a Major 8 legjobbja között, aki nem jutott be a rájátszásba és azáltal a legendák közé. Igazán sajnáljuk, hogy így kellett lennie, mert öröm nézni a játékát és nem kapunk belőle többet egy ideig ismét.

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!